Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pārtikas paku saņēmēji mēdz tās iztirgot citiem

Eiropas finansētajās pārtikas pakās, kas paredzētas trūcīgajiem iedzīvotājiem, šogad pārtikas produktu vienību būs mazāk. Diemžēl ir pārtikas paku saņēmēji, kas ar tām mēģina tikt pie naudas, ziņo portāls dzirkstele.lv.

"Cik zināms, jaunās pārtikas pakas sāks dalīt ar 1.jūniju līdz decembrim, nevis ar 1.jūliju, kā bija pērn. Jaunā pārtikas paka būs salīdzinoši vieglāka - svērs nepilnus trīs kilogramus, jo tajā produktu būs mazāk. Diemžēl šogad atklājās ļoti nepatīkams fakts, ka trūcīgie pārtikas pakas pie mums saņēma, no tām izņēma laukā tikai miltus un konservus, bet pārējo pakas saturu tā arī atstāja pie atkritumu konteinera," dzirkstelei stāstīja Latvijas Sarkanā Krusta Gulbenes komitejas izpilddirektors Sīmanis Homčenko.

"Arī no pagastiem līdz mums ir nonākusi informācija, ka pārtikas paku saņēmēji tās iztirgo citiem. To saturs tiek izbarots vistām un citiem mājputniem. Mēs pūlamies, lai palīdzētu cilvēkiem izdzīvot, bet dažubrīd rodas jautājums - kāpēc? Varbūt ir cilvēki, kam nav trūcīgās personas statusa, bet arī viņi skaita katru santīmu. Šie ļaudis labprāt izlietotu šo pārtikas paku saturu," atzina S.Homčenko.

Arī Galgauskas pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Biezais nenoliedz, ka pārtikas paku saņēmēji ar tām rīkojas dažādi. "Ir bijuši gadījumi, kad, saņemot pārtikas paku, no tās izņem vajadzīgos produktus, bet nevajadzīgos atstāj turpat pagasta pārvaldē. Lielākoties no pakām izņem gaļas konservus. Man ir nācies dzirdēt, ka pārtikas pakas tiek iemainītas pret citiem pārtikas produktiem, piemēram, pienu vai ko citu. Nav tā, ka absolūti visi šīs pakas izmanto ļaunprātīgi, tās pārdodot, un par iegūto naudu iegādājoties alkoholu. Cilvēki ir dažādi, kā jau visur. Arī citos pagastos ir līdzīgas situācijas," stāsta J.Biezais.

Pārvaldes vadītājs uzskata, ka pārtikas pakas trūcīgajām personām tomēr ir vajadzīgas, lai gan bieži vien esot skaidri zināms, ka tās saņēmējs to neizmantos.

"Pārtikas pakas lielākoties saņem tie paši cilvēki, kuri nāk prasīt pabalstu. Nav noslēpums, ka viņi visu pabalsta summu tikai pārtikai vien neizlieto, bet iegādājas alkoholiskos dzērienus. Aizejot uz veikalu un paprasot pārdevējam, ko pabalsta saņēmējs pērk, situācija uzreiz kļūst skaidra," piebilst J.Biezais.

Kā ziņots, jaunajā pārtikas pakā būs 0,4 kilogrami pilnpiena pulvera, kilograms makaronu, 0,4 kilogrami tvaicētu rīsu, 0,4 kilogrami griķu, 0,5 kilogrami mannā, 0,5 kilogrami augstākā labuma kviešu miltu un 0,25 kilogrami sautētas cūkgaļas. Atšķirībā no 2012.gada pārtikas pakām, tajās nav auzu pārslu biezputras ar ogām vai augļiem, pankūku miltu, kartupeļu biezputras. Uz pusi mazāk ir arī kviešu miltu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas