Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pāvilostas dome lūkos piedzīt no kolorītā eksdeputāta Fonteina nogrimušā kuģa izcelšanas izmaksas

Pāvilostā, Sakas upes kreisajā krastā, daļēji nogrimis stāv uzņēmēja un mūziķa, kādreizējā Liepājas deputāta Luija Fonteina (Stēns Lorenss) kuģis Spurn, novēroja aģentūra LETA. Kuģis Pāvilostas ostā nogrimis jau aizvadītā gada rudens izskaņām, un pašvaldība organizējusi tā izcelšanu un nogādāšanu citviet. Pāvilostas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Kurčanova skaidroja, ka šobrīd Fonteina kuģis joprojām ir daļēji zem ūdens, bet nostiprināts stāv Sakas upes kreisajā krastā.

Pāvilostas novada dome novembra beigās lēma segt Sakas upē nogrimušā kuģa Spurn izcelšanas darbu izmaksas pakalpojuma sniedzējam, lēšot aptuvenās izmaksas 5445 eiro apmērā. Tāpat dome šajā sēdē lēma uzdot pašvaldības juristēm sagatavot prasību iesniegšanai tiesā par izdevumu piedziņu no SIA Fontaine. Ent..

"Lai gan šobrīd vides piesārņojuma draudi nepastāv, tomēr pašvaldības mērķis un nostāja ir pēc iespējas ātrāk izcelt kuģi no Sakas upes un piedzīt no kuģa īpašnieka visus pašvaldībai un ostas pārvaldei līdz šim radušos izdevumus," uzsvēra pašvaldības pārstāve.

Šī nav pirmā reize, kad kuģis Spurn pēc nonākšanas Fonteina īpašumā pakļuvis zem ūdens. Pirms tam tas noticis 2014. gada decembrī Liepājas ostas kanālā.

Nelielo kuģi Spurn Fonteins nopircis 2014. gada pavasarī. Savulaik viņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka Dānijā nopircis zvejas kuģi un aptuvenā pirkuma summa ir virs 1000 eiro. Pagājušā gadsimta četrdesmito gadu sākumā būvētais kuģis tika pietauvots Liepājas Tirdzniecības kanālā iepretim klubam Fontaine Palace.

Fonteins bija iecerējis kuģi izmantot nevis zvejošanai, bet gan izklaides braucieniem un, iespējams, tālākiem ceļojumiem. Vispirms gan bija plānots veikt kuģa remontu.

Firmas.lv informācija liecina, ka SIA Fontaine.Ent. uz 2018. gada 7. decembri bija izveidojies 3438 eiro Valts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds. Pieejamais gada pārskats par 2016. gadu liecina, ka uzņēmuma apgrozījums bijis 2,154 miljoni eiro, bet zaudējumi bijuši 159 973 eiro apmērā.

Top komentāri

matrozis
m
Baidos, ka tā tupele vairs nav minama, tā smaržo pēc lūžņiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas