Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pie Lietuvas - Latvijas robežas protestē pret slikto ceļa stāvokli

Lai pievērstu valsts amatpersonu uzmanību ceļa, kas savieno Liepāju ar Rucavu un Lietuvas robežu, sliktajam tehniskajam stāvoklim, otrdien, 12. martā, netālu no Latvijas un Lietuvas robežas tika rīkota simboliska bedru aizlāpīšanas talka, ziņo  portāls rekurzeme.lv.

Uz talku ieradās arī dažas cienījama vecuma Rucavas sievas tautastērpos, tāpat arī tautiskas rotaļas ceļa vidū vismaz atgādināja par vēlmi ceļu bloķēt. Lai tas nenotiktu, protesta akciju uzmanīja Valsts policija.

Jau pirms izsludinātā piketa plkst. 10 sāka pulcēties protestētāji pie Latvijas - Lietuvas robežas. Ieradās arī pārstāvji no Lietuvas ar plakātiem lietuviešu valodā "Ceļiem kaimiņi ir jāvieno, nevis jāšķir", "Dzīvības ceļš nedrīkst būt ar bedrēm", "Brāļi latvieši, gribu viesoties pa ceļu bez bedrēm".

Notiekošo fiksēja arī Lietuvas masu mediju pārstāvji, kas operatīvi arī par to ziņoja.

Protesta akcijā piedalījās ne tikai Rucavas novada iedzīvotāji, uzņēmēji un pašvaldības pārstāvji, bet arī Nīcas novada pašvaldības pārstāvji, Rīgas Tehniskās universitātes studenti u.c.

Klaipēdas latviešu biedrības Atpūta vadītājs Gotfrīds Tapinas neslēpa cerības tikties ar satiksmes ministru Aivi Roni. Ziņu, ka viņš vairs nav satiksmes ministrs, G. Tapinas uztvēra ar sapratni: "Skaidrs, ja šādi ceļi, tad ir jādemisionē."

Klātesošajiem tika nolasīta VAS Latvijas valsts ceļi atbilde, ka visas bedres tiks lāpītas un atgādināta informācija, kas jau sniegta iepriekš - par plānotajiem darbiem, sākot ar 2015. gadu.

Posmā no Nīcas līdz Rucavai lielākā daļa bedrīšu gan izskatījās svaigi lāpītas, runāja, ka tas noticis aizvadītajā piektdienā. Arī šodien portāls novēroja, ka strādā "ceļa lāpītāji". Vairākiem posmiem ir uzliktas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes un nedrīkst braukt ātrāk par 50 kilometriem stundā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas