Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Policija Cēsīs un Alūksnē aizdomās par fiktīvu vakcināciju aizturējusi trīs personas, tostarp, divas mediķes

Valsts policija (VP) pagājušajā nedēļā Cēsīs un Alūksnē aizdomās par fiktīvas vakcinācijas pret Covid-19 veikšanu aizturējusi trīs personas, no kurām divas ir medicīnas iestādes darbinieces, aģentūru LETA informēja VP.

Policija pirms kāda laika saņēma informāciju par to, ka Cēsīs kāda persona, iespējams, par samaksu izsniedz fiktīvus vakcinācijas sertifikātus.

Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas svētdien aizdomās par šīm noziedzīgām darbībām aizturēja 1958. un 1966.gadā dzimušas sievietes. Viena no viņām ir medicīnas iestādes darbiniece.

Tāpat, veicot izmeklēšanu un kratīšanas personu dzīvesvietās, tika izņemta skaidra nauda - vairāki tūkstoši eiro, kas, iespējams, iegūti noziedzīgā ceļā. Izmeklēšanā iegūta informācija, ka cena par vienu sertifikātu bijusi no 250 līdz 300 eiro.

Aizturētās sievietes šobrīd atrodas izolatorā, un tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu viņām.

Savukārt 12.oktobrī policija saņēma iesniegumu no kādas Rīgas medicīnas iestādes, paužot aizdomas par personām, kurām, iespējams, ir viltots vakcinācijas sertifikāts. Proti, slimnīcā nonākusi kāda Covid-19 inficēta persona, kura sākotnēji uzrādījusi derīgu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, bet, slimībai progresējot un veselības stāvoklim pasliktinoties, persona ir atzinusi, ka sertifikāts ir fiktīvs.

Rīgas reģiona pārvaldes Zemgales iecirknī nekavējoties tika sākts kriminālprocess. Izmeklēšanā noskaidrots, ka gan slimnīcā esošajam vīrietim, gan viņa dzīvesbiedrei ir iegūti fiktīvi vakcinācijas sertifikāti, atklājot arī informāciju par šīs fiktīvās vakcinācijas veikšanas vietu un iesaistītām personām.

13.oktobrī aizdomās par fiktīvas vakcinācijas veikšanu likumsargi Alūksnē aizturēja 1976.gadā dzimušu sievieti, kas ir medicīnas iestādes darbiniece. Portāls "Tvnet" nedēļas nogalē vēstīja, ka Alūksnes primārās veselības aprūpes centrā aizturēta kādas ģimenes ārstes māsiņa.

Tāpat veiktas kratīšanas personas dzīvesvietā un darba vietā, kuru laikā izņemti datu nesēji, dažādi dokumenti, tostarp arī kalendārs ar pierakstiem, kas var būt svarīgi izmeklēšanai, informēja VP.

Šobrīd sievietei piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu - policijas uzraudzība un aizliegums ieņemt konkrētu amatu.

Izmeklēšana abos kriminālprocesos turpinās, un tiek apzināts to personu loks, kas, iespējams, saņēmuši fiktīvas vakcinācijas sertifikātus.

Saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju patlaban visā Latvijā sākti 14 kriminālprocesi, kā arī vairākas resoriskās pārbaudes. 

Valsts policija atkārtoti aicina personas, kurām ir informācija par vakcinācijas fakta falsificēšanu, ziņot policijai. Tāpat pašas personas, kuras ir iesaistījušās šādās darbībās, policija aicina pašām labprātīgi pieteikties policijā un sadarboties ar izmeklētājiem.

Atkarībā no konkrētas situācijas tiks izvērtēta likumā paredzētā iespēja atbrīvot šādas personas no kriminālatbildības.

Jau ziņots, ka nesen Valsts policija aizturējusi četru personu grupu, tostarp, vienu mediķi aizdomās par fiktīvu vakcinēšanu pret Covid-19 kādā medicīnas iestādē Rīgā.

Augustā Valsts policija paziņoja, ka tobrīd trīs kriminālprocesos aizturētas personas, tostarp trīs mediķi, kuri organizējuši vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā patlaban ir viens kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem vakcinācijas pret Covid-19 procesā, taču patlaban nav zināms vai kādai personai šajā lietā ir aizdomās turētā statuss.

Tikmēr Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras nesen piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Arī šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja KNAB.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas