Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Straujuma Latgalē sola stiprināt robežu un apmeklē pareizticīgo dievnamu

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), apmeklējot Latvijas austrumu robežu Aizgāršas robežpunktā, uzsvēra – Latvija konsekventi turpinās stiprināt robežu, portālu Diena.lv informēja premjeres pārstāve Aiva Rozenberga.

Tiekoties ar Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Normundu Garbaru un Aizgāršas robežpunkta robežsargiem, tika pārrunāta aktuālā situācija Latvijas robežjoslas pilnveidošanā, kā arī valsts plāni robežjoslas stiprināšanā, piesaistot gan valsts budžeta, gan Eiropas Savienības finanšu resursus. Pozitīvi tika vērtēta robežsardzes pieaugušā sadarbība ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un plāni par vēl ciešāku aizsardzības un iekšlietu jomas integrāciju.

Straujuma pateicās robežsargiem par veikto darbu robežas apsargāšanā, kas esošo resursu ietvaros veikti atzinīgi. "Jūs darāt visu, kas ir jūsu spēkos, lai valsts robeža būtu drošībā. Liels paldies par jūsu darbu!"

Izmantojot iespēju būt Latgalē, premjere Rogovkā ar Rēzeknes novada domes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu pārrunāja topošo Rīcības plānu Latgales izaugsmei, pie kā strādā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Pēc Straujumas sacītā, šo plānu un tajā nepieciešamos akcentus Ministru prezidente drīzumā pārrunās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (NA).

Nautrēnu vidusskolā Ministru prezidente turpināja aizsākto sarunu ciklu ar dažādu reģionu skolu pārstāvjiem par skolotāju darba samaksas algu modeli, ko šobrīd izstrādā Izglītības un zinātnes ministrija. "Es pati gribu uzklausīt skolotāju viedokļus un saprast, kāds būtu labākais iespējamais risinājums," pauda Straujuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas