Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ugunsdzēsēji turpina cīnīties ar meža ugunsgrēku Cēsīs

Atbildīgie dienesti un brīvprātīgie ugunsdzēsēji turpina cīnīties ar meža ugunsgrēku Cēsīs, Kvēpenes ielas apkaimē, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma plkst.10.30. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka mežs deg lielā platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Patlaban ir izdevies nepieļaut ugunsgrēka tālāko izplatību pa perimetru, tomēr notiek degšana tā iekšpusē, pastāstīja Palkavniece. Dzēšanas darbos piedalās vairāk nekā 30 VUGD ugunsdzēsēji, Valsts meža dienesta pārstāvji un apkārtējo novadu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

VUGD pārstāve skaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies kalnā un sākotnēji zināmā tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās apmēram trīs kilometru attālumā, tāpēc ūdens tika organizēts ar pievešanu. Vēlāk tika atrasta vēl viena ūdens ņemšanas vieta tuvāk ugunsgrēkam, apmēram pus kilometra attālumā, tomēr tai tuvumā nevar piebraukt ar automašīnām.

Patlaban ir izvilktas maģistrālās šļūtenes, kas nodrošina ūdeni. Tas tiek spiests augšā kalnā, veicot vairākkārtēju pārsūknēšanu, lai kalna galā būtu atbilstošs spiediens un varētu veikt dzēšanas darbus.

Helikopteri dzēšanas darbos patlaban nav plānots iesaistīt.

Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban vēl nav iespējams nosaukt ugunsgrēka platību.

VUGD aicina iedzīvotājus netuvoties ugunsgrēka vietai, bet, ja mājās jūtami dūmi, aiztaisīt logus un durvis. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti atturēties no sēņošanas un ogošanas šajā apkārtnē, jo pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas