Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Valkas novada dome par vairāk nekā miljonu gatava pārdot slimnīcu

1 293 390 eiro ir summa, par kuru izsolē varēs iegādāties Vidzemes slimnīcas Valkas novada domei piederošās kapitāldaļas. Tās gan var atpirkt arī Valmieras pilsēta, bet, ja tā nenotiks, Valka lems par privāto investoru piesaisti. Tieši viņu uzrunāšana bijusi pamatā Valmieras domes lēmumam slimnīcu sadalīt divās daļās, bet, kā izrādās, potenciālie investori vēl nemaz neesot lēmuši par iespēju piedalīties izsolē, otrdien raksta laikraksts Diena.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) uzskata, ka loģiskāk būtu, ja Vidzemes slimnīca turpinātu strādāt gan Valmierā, gan Valkā, bet viens no akcionāriem būtu privāts uzņēmums, kurš varētu nākt ar savām zināšanām un nepieciešamības gadījumā arī investīcijām. Tomēr tas būs atkarīgs no Valmieras domes lēmuma. Valkā gan apsvērts arī risinājums medicīnisko pakalpojumu nodrošināšanu pilnībā uzticēt privātam uzņēmumam. Piemēram, divas reizes jau sarunas notikušas ar a/s Veselības centru apvienība. Krauklis atzīmēja, ka, pieņemot lēmumu par savu kapitāldaļu pārdošanu, notikušas atkārtotas sarunas, lai pārliecinātos, ka apvienība būtu gatava piedalīties izsolē. Apliecinājums esot saņemts. Tāpat viņš pieļauj, ka izsolē varētu piedalīties vēl citi investori. Izsoles noteikumos būšot arī iestrādāts nosacījums, ka jaunajam īpašniekam obligāti jāsaglabā pašreizējo medicīnas pakalpojumu apjoms Valkā.

Potenciālie investori Dienai nevarēja apliecināt, ka būtu gatavi piedalīties izsolē. "Valkā mēs prezentējām Veselības centru apvienības potenciālu, ko mēs varētu sniegt Valkas iedzīvotājiem, bet tas arī ir viss. Mūs, protams, tas interesē, bet par dalību izsolē ir stipri pāragri spriest," sacīja Veselības centru apvienības valdes priekšsēdētāja Viktorija Zefirova. Vispirms Valmieras pilsētas pašvaldībai ir jāsaprot, ko tā vēlas un kā situācija turpmāk tiks risināta. Par iespēju piedalīties izsolē apvienība varētu lemt tikai pēc tam.

Plašāk lasiet Annas Bērziņas rakstā Investoru dēļ, kuru var nebūt, otrdienas, 11.marta, laikraksta Diena 10.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas