Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valodnieki atstāj spēkā Jūrmalas domei piemērotu sodu par uzrakstiem Zvaigžņu alejā

Valsts valodas centrs (VVC) atstājis spēkā Jūrmalas pilsētas domei piemēroto sodu saistībā ar valodas normu pārkāpumiem iekārtotajā Zvaigžņu alejā, kuru pašvaldība neatzīst un bija apstrīdējusi, pastāstīja VVC pārstāvis Antons Kursītis.

Domei piemērotais sods atstāts spēkā, jo pilsētas dome, pieņemot lēmumu atļaut Zvaigžņu alejas autoriem izveidot Zvaigžņu aleju, legalizēja organizatoru valsts valodas likuma pārkāpumu, tā izrādot necieņu pret valsts valodu. "Turklāt tika ņemta vērā arī precedenta iespēja, un, nesodot Jūrmalas pilsētas domi, šādi gadījumi var veidoties citās pilsētās," pamatoja Kursītis.

Viņš informēja, ka Jūrmalas pilsētas dome, ja tā arī tagad nebūs mierā ar VVC piemēroto sodu, to varēs apstrīdēt Administratīvajā rajona tiesā. Iepriekš Kursītis norādīja, ka viss process līdz sodā noteikto prasību izpildei, ja dome nolems uzlikto sodu apstrīdēt tiesā, varētu aizņemt divarpus gadu.

Alejā ir izvietota informācija, kas neatbilst valsts valodas standartiem. Jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis veltītajā Zvaigžņu alejā, piemēram, komponista Raimonda Paula vārds atveidots kā "Raimond Pauls".

Jūrmalas domei tika uzlikts sods 150 latu apmērā un uzdots vienoties ar Krievijas pusi, kā izskatīsies Zvaigžņu alejā izvietotās informācijas tulkojums latviešu valodā, ko to paredz likums. Situācija jāatrisina tuvākā pusgada līdz gada laikā.

Taču Jūrmalas pilsētas dome apstrīdēja VVC uzlikto sodu. Dome uzskata, ka VVC savā lēmumā ir atsaucies uz vispārīgām tiesību normām, kas konkrētajos apstākļos nevar būt par pamatu šāda lēmuma pieņemšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas