Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vidzemē iedzīvotājiem ierastos septiņus VP iecirkņus apvieno trijos

Turpinot restrukturizāciju visā Valsts policijā (VP), Vidzemes reģiona pārvaldē esošie septiņi iecirkņi apvienoti trijos, aģentūru LETA informēja VP.

Lai nodrošinātu Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmas projekta rekomendāciju ieviešanas pasākumu īstenošanu policijā, turpinās darbs pie jau uzsāktajām strukturālajām pārmaiņām Valsts policijas struktūrvienībās, norāda VP.

"Turpinot iesāktās strukturālās reformas, policija ir nonākusi līdz būtiskām izmaiņām - šodien, 2022.gada 1.novembrī, uz jaunā pārmaiņu ceļa nostājusies policijas Vidzemes reģiona pārvalde, kurā jau veiktas nepieciešamās strukturālās pārmaiņas, pārskatot un pielāgojot jaunu policijas darba modeli atbilstoši mūsdienu situācijai un nepieciešamībām. Pārmaiņas nekādā ziņā nemazina policijas pieejamību iedzīvotājiem un policija tupinās rūpēties par iedzīvotāju drošību, tikai nu jau jaunā darbības modelī un uzlabotā struktūrā," saka Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Policija skaidro, ka Vidzemes reģiona pārvaldes pārmaiņu redzamākā daļa skar līdzšinējos septiņus iecirkņus. Iedzīvotājiem ierastie septiņi iecirkņi, saglabājot struktūrvienību līdzšinējās atrašanās vietas un pieejamību, ir apvienoti trijos - Rietumvidzemes, Ziemeļvidzemes un Dienvidvidzemes. Pārvalde pāriet uz grupu vadības principu - primāri uz trim virzieniem, kas ir reaģēšana, izmeklēšana un prevencija.

Reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas birojā izveidotas divas nodaļas, attiecīgi organizējot kriminālpolicijas izmeklēšanas darbu šādos virzienos - kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa un kriminālpolicijas biroja Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļa.

Savukārt Kārtības policijas biroja sastāvā turpmāk centralizēti vairs nav patruļpolicijas un ceļu satiksmes uzraudzības struktūrvienības - tās reorganizācijas ceļā ir novirzītas uz jaunizveidotajiem iecirkņiem, tādējādi stiprinot iecirkņu reaģētspēju uz visu veidu notikumiem.

Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko aģentūrai LETA teica, ka reorganizācijas rezultātā iedzīvotājiem policijas pieejamība nepasliktināsies, bet tieši otrādi - pieejamībai vajadzētu uzlaboties.

"Policija kur bija, tur arī palika, bet mainās tikai mūsu aprises, plašāk skarot vadības sastāvu un mazāk skarot parasto policistu. Mēs nojaucam robežas starp bijušajiem iecirkņiem un palielinam apkalpojamās teritorijas. Piemēram, ceļu policija, kārtības policija, iecirkņu inspektori tiek apvienoti vienā blokā, kas saucas reaģēšanas nodaļa. Viņi būs pirmie, kuri izbrauc uz notikumu - satiksmes negadījumu vai noziegumu un būs spējīgi veikt pirmās neatliekamās darbības," norādīja Mitrošenko.

Reorganizācijas rezultātā policistu skaits netiek samazināts, turklāt nav noslēpums, ka, ņemot vērā kopējo situāciju policijā, jau tagad vakanto vietu skaits iezīmējas arī apvienotajos iecirkņos, taču situācija nav kritiska. Tiesa, savu statusu zaudē četri līdzšinējie iecirkņu vadītāji, taču viņiem tiek saglabāts atalgojums un viņi nozīmēti zemākos vadošos amatos.

Reorganizācijas rezultātā Ziemeļvidzemes iecirkņa vadītāja ir Valda Gibala-Lesiņa, Dienvidvidzemes iecirknī vadītāja ir Inga Randare, bet Rietumvidzemes iecirknī vadītājs ir Jānis Goba. Zem Rietumvidzemes iecirkņa apvienoti līdzšinējie Valmieras un Limbažu iecirkņi, zem Dienvidvidzemes iecirkņa Madonas un Cēsu iecirkņi, bet Ziemeļvidzemes iecirkņa apvienoti Valkas, Alūksnes un Gulbenes iecirkņi.

LETA jau rakstīja, ka Valsts policija pakāpeniski ievieš strukturālās reformas Valsts policijas struktūrvienībās. 

Policija turpina restrukturizāciju visā valsts policijā un par tām informēs arī turpmāk, atbilstoši veikto pārmaiņu gaitai. Paredzēts, ka tās tiks ieviestas līdz 2023.gada jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas