Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vienam no Smiltenes domes darbiniekiem apstiprināts pozitīvs Covid-19 tests

Vienam no Smiltenes novada domes administrācijas darbiniekiem ir apstiprināts pozitīvs Covid-19 tests, aģentūrai LETA apstiprināja domes pārstāve Marita Mūze.

Darbinieks nav saistīts ar klientu apkalpošanu, norādīts domes mājaslapā publicētajā informācijā. Kā skaidroja Mūze, notiek kontaktpersonu apzināšana, kurām ir jāstrādā attālināti un jāvēro sava veselība.

Kopā varētu būt vismaz desmit kontaktpersonas, taču precīzāka informācija varētu būt pieejama pirmdien, norādīja domes pārstāve.

Kā liecina ieraksts pašvaldības mājaslapā, 26.oktobrī darbinieks sajutās slikti, tāpēc no 27.oktobra strādāja attālināti. Kā skaidroja Mūze, ņemot vērā nepieciešamību gaidīt rindā uz Covid-19 testu, tests darbiniekam tika veikts 30.oktobrī, savukārt ziņa, ka tas ir pozitīvs, tika saņemta 31.oktobra rītā.

Pašvaldības vadība ir lūgusi visām kontaktpersonām, kas bija saskarē ar darbinieku 26.oktobrī, strādāt attālināti un vērot savu veselību turpmākās 10 dienas, teikts pašvaldības mājaslapā.

Vietvarā skaidro, ka Smiltenes novada domes darbs neapstāsies, taču iedzīvotāji aicināti pakalpojumus saņemt attālināti, sazinoties ar klientu apkalpošanas centru pa tālruni vai e-pastu vai izmantot e-pakalpojumus. Klātienes apmeklējumiem pie speciālistiem pašvaldība aicina pieteikties iepriekš.

Jau ziņots, ka aizpagājušajā diennaktī atklāti kopumā 215 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bet miruši divi cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Mirušie pacienti bijuši vecuma grupās no 70 līdz 75 gadiem un no 90 līdz 95 gadiem. Līdz šim mirusi 71 persona, kurai bijusi apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Aizpagājušajā diennaktī veikti 5844 Covid-19 testi, savukārt pozitīvo gadījumu īpatsvars bijis 3,7%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas