Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

VUGD: Daugavpilī ugunsgrēkā divi bojāgājušie; traģēdiju novērstu dūmu detektors

Daugavpilī, Aveņu ielā, ceturtdien ugunsgrēka rezultātā gājuši bojā divi cilvēki. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzsver - sekas nebūtu tik traģiskas, ja dzīvoklī būtu bijis uzstādīts dūmu detektors.

Plkst. 13.39 ugunsdzēsēji izsaukti uz daudzdzīvokļu namu, no kura septītā stāva loga nāk dūmi un dzīvoklī deg istaba un virtuve 35 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 54 gadus vecs vīrietis, kurš tika atrasts degošajā dzīvoklī, un apmēram 40 gadus veca sieviete, kura bija izlēkusi pa logu.

Lai gan kaimiņi, kuri bija pamanījuši izveidojušos sadūmojumu kāpņu telpā, nekavējoties zvanīja 112 un pirmie ugunsdzēsēji tur ieradās jau pēc divām minūtēm, tomēr bija par vēlu – ugunsgrēks jau bija attīstījies visa dzīvokļa platībā.

Iespējams ugunsgrēks izcēlies no televizora, bet šī notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova aģentūrai LETA pieļāva, ka sieviete pie atvērtā loga atradusies, mēģinādama glābties no piedūmojuma, bet nav spējusi noturēt līdzsvaru un izkritusi.

Saistībā ar notikušo tiks sākts kriminālprocess, kura gaitā tiks skaidroti ugunsgrēka izcelšanās iemesli un apstākļi.

Neviens no ugunsgrēkā bojā gājušajiem līdz šim nebija nonācis policijas redzeslokā.

Ja dzīvoklī būtu ierīkots autonomais ugunsgrēka detektors vai automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, tad, iespējams, ugunsgrēku savlaicīgi pamanītu degošā dzīvokļa saimnieki vai kaimiņi izdzirdētu spalgo signālu un būtu iespējams izglābt cilvēku dzīvības, pieļauj VUGD pārstāvji.

VUGD vērš uzmanību uz to, ka, ja dzīvoklī būtu ierīkots autonomais ugunsgrēka detektors vai automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, tad, iespējams, ugunsgrēku savlaicīgi pamanītu degošā dzīvokļa saimnieki vai kaimiņi izdzirdētu spalgo signālu un būtu iespējams izglābt abu cilvēku dzīvības.

VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un uzstādīt mājās dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un pasargāt sevi un līdzcilvēkus.

Pievienotas 5. līdz 7. rindkopas

Top komentāri

Juzis
J
Dūmu dektetors nelabvēlīgu ģimeņu mājās ir bez efekta. Neviens troksnim esot zem tvaika nepievērš uzmanību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas