Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

13. Saeimas vēlēšanās dalība liegta arī NSL kandidātam Sadovskim

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ceturtdien no partijas No sirds Latvijai deputātu kandidātu saraksta 13. Saeimas vēlēšanās izsvītroja Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu Jevgēniju Sadovski, portālu Diena.lv informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

Sadovskis no saraksta svītrots, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņu, ka uz kandidātu attiecināms Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojums, kas liedz vēlēšanās kandidēt personām, kuras sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta. 

Lai gan Sadovskis CVK iepriekš bija informējis, ka Lielbritānijā, kur likuma pārkāpums izdarīts, viņa sodāmība esot dzēsta, līdz šodienai CVK nebija saņēmusi šo faktu apliecinošus dokumentus. Šādus dokumentus CVK sēdē nevarēja uzrādīt arī pats kandidāts.

Ņemot vērā to, ka Sadovskis bija pieteikts Rīgas vēlēšanu apgabalā, atlikt lēmuma pieņemšanu par kandidāta svītrošanu ilgāk nebija iespējams. CVK nekavējoties ir jāuzsāk Rīgas vēlēšanu apgabala zīmju drukāšana, lai tās laikus pagūtu piegādāt pasta balsošanas iecirkņiem ārvalstīs, kuriem zīmes tālāk jānosūta vēlētājiem, kuri pieteikušies balsot pa pastu.

Sadovskis bija pēdējais no deputātu kandidātiem, par kura svītrošanu no 13. Saeimas kandidātu sarakstiem CVK bija jālemj. Kopumā iespēja startēt vēlēšanās liegta 10 kandidātiem.

13.Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Top komentāri

ruksis
r
Baigais šmurgulis !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas