Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Attīstībai/Par! pārstāvju sapulce neiebilst KPV LV prasībām

Partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) pārstāvju sapulce lēmusi atbalstīt "Jaunās Vienotības" premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa vadītu valdību un neiebilst partijas KPV LV prasībām, aģentūru LETA informēja AP līdz priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Vaicāts par attieksmi pret KPV LV virzītajiem ministru amatu kandidātiem, AP politiķis norādīja, ka ministru kandidāti vēl oficiāli nav nosaukti un ka tos vērtēt ir Kariņa ziņā.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri KPV LV izvirzītās prasības neuzskata par nepārvaramu šķērsli un ir optimistiski par iespēju tuvākajā laikā vienoties par valdības izveidi, izriet no politiķu sacītā pēc piecu partiju pārstāvju tikšanās.

Kariņš pauda, ka KPV LV prasības nav nekas nepārvārāms un par tām varētu vienoties. Viņš ir aicinājis visas pārējās partijas līdz piektdienas plkst.10 informēt par savu nostāju. Ja partijas panāks vienošanos, tad Kariņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt viņu premjera amatam.

Kā ziņots, starp KPV LV piecām prasībām koalīcijas "kodolam" ir FM parlamentārā sekretāra amats, kā arī prasība neveidot jaunus ministru amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņa valdības piedāvājumā bija iecerēts jauns demogrāfijas lietu ministra amats, kuru varētu ieņemt Imants Parādnieks (NA).

Kopumā KPV LV izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot papildu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Pašlaik Tautsaimniecības komisiju vada Jānis Dūklavs (ZZS), bet premjera amatam kā viena no versijām izskan cits JV politiķis - Arvils Ašeradens (JV).

Četras partijas -JV, AP, Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība  - vienojušās 4.janvārī Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu.

Top komentāri

uzmanīgi pārbaudiet
u
Visi Vienotības kloni izķēmojās ar "patstāvīgā" viedokļa tēlošanu? Varbūt kādu esam aizmirsuši? Tik daudz saražots, ka nav nekāds brīnums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas