Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunā Vienotība atbalsta KPV LV prasības

Jaunā Vienotība (JV) šodien valdes un frakcijas sēdē vienojās atbalstīt KPV LV izvirzītas prasības saistībā ar valdības veidošanu, žurnālistiem pēc sanāksmes sacīja JV priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.

Kariņš atgādināja, ka līdz piektdienas plkst.10 gaida arī pārējo partiju atbildes par šīm prasībām. Ja partneri vienosies, tad Kariņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt viņu premjera amatam.

Prezidentam rīt plkst.11 paredzēta tikšanās ar potenciālām valdības partijām, liecina prezidenta kancelejas sniegtā informācija medijiem.

Kariņš atturējās vērtēt KPV LV izvirzītās prasības, kā arī atteicās komentēt ministru amatu kandidātus, norādot, ka varēs to darīt vēlāk. Viņš arī pagaidām nenosauca JV finanšu ministra amata kandidātu.

Kariņš norādīja, ka darbs pie valdības deklarācijas veidošanas, kā arī darbs valdībā un Saeimā būs sarežģīts. Tomēr nekas nenākot "par velti, bez darba," rezumēja Kariņš, uzsverot, ka viņa mērķis ir meklēt kopsaucējus.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri KPV LV izvirzītās prasības neuzskata par nepārvārāmu šķērsli un ir optimistiski par iespēju tuvākajā laikā vienoties par valdības izveidi, izriet no politiķu sacītā pēc piecu partiju pārstāvju tikšanās.

Starp KPV LV piecām prasībām koalīcijas "kodolam" ir Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāra amats, kā arī prasība neveidot jaunus ministru amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņa valdības piedāvājumā bija iecerēts jauns demogrāfijas lietu ministra amats, kuru varētu ieņemt Imants Parādnieks (NA).

Kopumā KPV LV izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot papildu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Pašlaik Tautsaimniecības komisiju vada Jānis Dūklavs (ZZS), bet premjera amatam kā viena no versijām izskanēja cits JV politiķis - Arvils Ašeradens.

Četras partijas - JV, JKP, NA un AP- vienojušās 4.janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu.

Top komentāri

Vienoto krievu un komunistu
V
konglomerāts ar štābu Puzē: MĒS esam gan JAUNIE gan VECIE!
zvirbulēns
z
Kurš no EM atbildīgajām valsts amatpersonām uzņemsies atbildību par nelikumīgi izsniegtajām OIK atļaujām, vai Ašerādenam prokuratūra jau izvirzījuši apsūdzību par amatpersonas bezdarbību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas