Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Reģionu apvienība pārtapusi partijā

Partiju apvienība Latvijas Reģionu apvienība šodien dibināšanas kongresā, iesaistīto partiju amatpersonām parakstot reorganizācijas dokumentus un klātesošajiem nobalsojot par šo jautājumu, pārtapa partijā Latvijas Reģionu apvienība (LRA).

Līdz ar to apvienību veidojošās partijas Ogres novadam un Reģionu alianse ir apvienojušās partijā LRA. 

LRA kā partijai nepievienosies, taču kā partijas sadarbības partneri paliks "Vidzemes partija", kā arī biedrības "Liepājnieki", "Latgales spēks" un "Sabiedrība centriskai politikai", kuru pārstāvji šodien piedalījās un teica atbalsta uzrunas dibināšanas sanāksmē.

Partijas statūtos pausts, ka tā darbosies saskaņā ar demokrātijas, tiesiskuma, atklātības, biedru vienlīdzības un decentralizācijas principiem. LRA pamatmērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju personisko brīvību, labklājību, novadu un republikas pilsētu saimniecisko uzplaukumu.

Kā partijas uzdevumi norādīta Latvijas iedzīvotāju labklājības pieauguma vienmērīga sekmēšana neatkarīgi no dzīvesvietas, labvēlīgu apstākļu radīšana sabiedrības pamata - veselīgas un pārtikušas ģimenes - pastāvēšanai un demokrātiskas, kompetentas un godīgas pārvaldes nodrošināšana pašvaldību un valsts institūcijās.

LRA savā vērtību deklarācijā par Latviju 2040.gadā norāda, ka tad apritēs 50 gadi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. "Tie būs mūsu, nevis Ulmaņa, okupācijas vai padomju laiki. Mūsu atbildības laiks," norāda politiskajā spēkā.

Partija kā mērķi redz, ka 2040.gadā Latvija ir starp 15 Eiropas turīgākajām valstīm ar stabili augošu iedzīvotāju skaitu, kas dod vienlīdzīgas izaugsmes iespējas katram un stiprina vājākos. LRA vērtību deklarāciju Latviju redz kā drošu, spēcīgu, pārtikušu un taisnīgu valsti. Kā atslēgas vārdus savā vērtību deklarācijā partija min cilvēku, ģimeni, novadu, zemi, nāciju, valsti un pasauli.

Kā ziņots, politiskā spēka līderis Edvards Smiltēns šodien dibināšanas kongresā pauda LRA ir īstais laiks pārtapt par partiju, lai politiskais spēks kļūtu stiprāks, ietekmīgāks un jaudīgāks.

Lai varētu izveidot partiju, apvienība LRA ir nogājusi garu ceļu, akcentēja politiķis uzsverot, ka partijas dibināšana nav nedz sociālo tīklu kādas revolūcijas projekts, tāpat aiz politiskā spēka nestāv "naudas maisi". Smiltēns norādīja, ka apvienība sākotnēji veidojusies, apvienojoties savu novadu patriotiem, pēc tam kļūstot par reģionāliem spēkiem, kas tālāk "apauga" ar sadarbības partneriem.

Politiķis norādīja, ka, lai gan būtu moderni saukties par "jauno" LRA, politiskais spēks neizliksies par to, kas nav. Reizē Latvijas Reģionu apvienība ieiet kvalitatīvi jaunā izaugsmes posmā, uzsvēra Smiltēns. Viņš skaidroja, ka līdzšinējam formātam bija sasniegts maksimums, jo interesenti, kuri vēlējās līdzdarboties, nevarēja iestāties partijā, kas tagad mainīsies.

Smiltēns norādīja, ka partijas institūcijas būs dome, valde un reģionālās nodaļas, kuras plānots veidot visos Latvijas novados. Viņš skaidroja, ka partiju bija plānots dibināt agrāk, bet to iekavēja Covid-19 izplatība, un tagad tiek izmantota iespēja sanākt uz dibināšanas sanāksmi, kamēr ir "trausls pamiers cīņā ar pandēmiju".

pievienota 4.-7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas