Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vienotība par ekonomikas ministru lems pēc divām nedēļām; Ķirsis ticies ar premjeru

Vienotība plāno pēc divām nedēļām lemt par ekonomikas ministra amata kandidātu, un šī politiskā spēka pārstāvji pagaidām atturas komentēt iespējamās kandidatūras. Tikmēr neoficiālās sarunās politiķi kā iespējamo kandidātu uz šo amatu minēja Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi. Viņš šonedēļ arī ticies ar Ministru prezidentu Māri Kučinskis (ZZS), tomēr amatpersonas plašākus komentārus par šo sarunu nesniedz.

Kučinskis aģentūrai LETA uzsvēra, ka sagaida Vienotības lēmumu par ekonomikas ministra amata kandidātu. Savukārt Ķirsis nevēlējas komentēt jautājumus par iespējamam kandidatūrām uz šo amatu.

Daļa Vienotības politiķu uzskata, ka šāda tikšanās nenozīmējot, ka Ķirsis tiks virzīts ekonomikas ministra amatam. Viņi arī uzsver, ka lēmums vēl nav pieņemts un min vēl vienu potenciālo kandidatūru - Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu. Neoficiālā informācija gan liecina, ka premjers šo kandidatūru pirms laika jau noraidīja.

Vēl viena kandidāte, kas savulaik minēta kontekstā ar ekonomikas ministra amatu, ir Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka. Neoficiālā informācija liecina, ka viņas kandidatūru pozitīvi vērtē nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK pārstāvji, tomēr viņai neesot vienprātīga atbalsta Vienotībā.

Kā ziņots, Vienotības priekšsēdētājs Arvils Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu Vienotības Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik Vienotības Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno atstāt šo amatu un nolikt deputātes mandātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas