Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Āboltiņa: JL jaunieši partijai ziedot varēja no nedeklarējamiem uzkrājumiem

Partijas Jaunais laiks (JL) jaunieši ievērojamās biedra naudas partijas kasē varēja iemaksāt no saviem uzkrājumiem, izteicās JL līdere, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Āboltiņa norādīja, ka Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedzamajās deklarācijās uzkrājumos esot jāuzrāda tikai lielākas naudas summas, bet partijai naudu jaunieši, iespējams, smēlušies no uzkrājumiem, kas nebija jādeklarē.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka par šādām lielām biedru naudām sabiedrībai varētu rasties aizdomas, ka jaunieši bijuši tikai starpnieki, bet bažas kliedēt varot tiesībsargājošo iestāžu pārbaudes, ja tādas tiks rosinātas, kurās JL jaunieši noteikti sadarbotos.

"Tā ir vispārīga problēma, kas attiecas uz naudas ietekmi politikā. Saeimā ar šīm tēmām saistīti likumprojekti tiek pieņemti diezgan nelabprāt, un ir vēl daudzi pasākumi, kurus varētu ieviest, lai mazinātu naudas nozīmi politikā," sacīja Āboltiņa.

Jau ziņots, ka atsevišķi JL jaunatnes nodaļas aktīvisti pērn spējuši partijas kasē iemaksāt ar četriem cipariem rakstāmas biedra naudas, lai gan, kandidējot 10.Saeimas vēlēšanās, nekādus uzkrājumus nav uzrādījuši.

Nevalstisko organizāciju eksperti, kas pēta partiju finansēšanu, atzinuši - te varētu būt pamats pārbaudei, vai šajos gadījumos nav notikusi starpniecība, ko likums aizliedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas