Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Aglonas bazilikas dekāns skeptisks par jauno kārtību katoļu svētku finansēšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lux - katolis
l
Man to iemācīja vecāki un vecvecāki, tagad mācu saviem bērniem. Visādu pasaciņu pielūdzēji un nestabīlas psihes cilvēku palīdzība man šajā lieā nav vajadzīga. Un re kur jau āža kāja izlīda laukā, "pediņi" tie sliktie. Bet, kur tad sauklis - Dievs ir mīlestība. Tas laikam neskaitās. Katrs paņem no šiīs leģendas to, kas konkrēājā brīdī izdevīgi. Pārējā laikā var darīt cūcības. Gan jau pēc tam pielūgsies. Starp citu Itālijas reliģijas pētnieki jau izpētījuši, ka pašam Jēzus pulciņasm ar šim lietām īsti viss nav bijis kā pieņemts. GTo viņi secināja pēs proksēmikas (ja zini, kas tā tāda) Siksta kapelas gleznās. Tā kā nevajag..... Es esmu kategoriski pregt, lai nodokļu maksātāju nauda tiktu izdota šo tirliņu vajadzībām. Lai paši strādā un nopelna, kā Kompostelā.
mzz
m
no tiem kas tirgojas sajos svetkos prasa ls 300, tirgoni tur ir 200....kura kabata sakritis si nauda....liekezu bars.....tik sveti un nabagi......tauta ir aitu bars, kas pazemigi kalpo liekēžu un krāpnieku baram......
Nu jā...
N
Kāpēc nē, ja citi par to samaksā? ;)
Ludis
L
Man kā neticīgam absolūti nav pieņemama reliģijas ofensīva par valsts naudu. JO - baznīcas spekulē ar nekustamajiem īpašumiem un nemaksā nodokļus. Ticīgie maksā tikai tos pašus nodokļus, ko domājošie un arī saņem no valsts to pašu izglītību, medicīnu, transportu utt. Bet viņiem, redz, vajag VAIRĀK kā citiem, lai pārējie apmaksā viņu dievošanās izpriecas!
AD
A
Re, kā dzīvo katoļi: "Kā vieni svētki beidzas, tā jau sākam domāt par nākamajiem"
Ieva
I
Savukārt par to mācīšanu, piedod, taču, piemēram, zaglīgu katoļu ir pilna pasaule, un neviens nav uzskaitījis, kuri zog vairāk: katoļi, protestanti, vai neticīgie. Būtība jau ir ļoti vienkārša: ja bērnam apmēram līdz 4 gadiem neiemācīs (vienalga kas), ka otram darīt slikti ir slikti, tad vēlāk viņu nedarīt sliktu varēs tikai piespiest. Un piespiešana neizbēgami izraisa recidīvus. Savukārt pa īstam godāt kādu iemācīt nav iespējams, jo tam ir nepieciešams pamatojums, kāpēc. Un attiecībā uz vecākiem tā godāšana reāli izdodas (vai neizdodas) jau brieduma gados vai pat pusmūžā.
Ieva
I
Nevajag monopolizēt, jo pirmie divi principi ir skaidri ierakstīti kriminālkodeksā, tāpēc ar tiem nav problēmu arī, piemēram, Kubā, turklāt laicīgā valstī priekšrocība tā, ka tur reāli ķeras pie sodīšanas, nevis uzklausa grēksūdzi un palaiž, lai iet zagt/nokaut tālāk. Savukārt ar tēva/mātes godāšanu ir bišķi sarežģītāk, taču laicīgie ir paredzējuši, gan iespēju piedzīt uzturlīdzekļus no neapzinīgiem bērniem, gan pansionātus, ja tas nav iespējams, bet katoļi nekur tālāk par pliku godāšanu (un arī noteikti ne tuvu visos gadījumos) nav tikuši....Jā, ir daži labi piemēri, kas ir saistīti ar konkrētiem klosteriem- galu galā tā pati glābējsilīte pirmo reizi parādījās tieši klosterī, taču nav dzirdēts, ka Baznīca tos īpaši atbalstītu, tā vietā, lai krīzes laikos nopļundurētu naudu par kolektīvā lūgšanām!
atraitne
a
Protams, pietiek, ka valsts ziedojot t augļotāiem no parex, cer uz svētību no augšas.
Nu bet
N
Nu lai attīrās, ja ir apķēzījušies, bet ne par manu naudu!
Neticami!
N
Vai tiešām katoļiem nav ne goda, ne kauna, ne sirdsapziņas??? Vai mums jāvēršas Satversmes tiesā, lai no valsts budžeta pārstātu finansēt kāda interešu klubiņa reliģiskos pekstiņus???
Tante
T
Katoļu baznīca (arī citas kristīgās konfesijas)bija, ir un būs mūžīgi mūžos! Par to liecina cilvēku pūļi šajos svētkos. (un ne tikai Aglonā! Visā pasaulē!!! Poznaņā jauniešu dienās šogad vajadzēja redzēt u.c Kā tur tika viss noorganizēts.) Cilvēki no Aglonas atgriežas garīgi attīrījušies. īsteni ticīgo daži pediņu skandāli neietekmēs, kā ticēja tā arī ticēs.Nederīgie atsijāsies!!! Pasākums ir jāatbalsta!!!
Katolis
K
Nu kā lai Jums to pasaka :) Ir jābūt galīgi atsaldētam, lai protestētu pret to, ko māca kristīgā reliģija: 1) Tev nebūs nokaut 2) Tev nebūs zagt 3) Tev būs savu māti un tēvu godāt . Tas ir jūsu pašu un Jūsu bērnu, mazbērnu drošības labā. Lai nebūtu jābaidās ārā uz ielas. Lai vakarā varētu droši iziet ārā. Lai nesistu, nezagtu un godātu vecākus. . Pat komunjagi 2 pasaules karā to aptvēra un atsita vaļā visas baznīcas. Un uzvarēja. Un pašu Staļinu pēc nāves kā pareizticīgo klusiņām atdziedāja tuvējā baznīcā ar domu, a ja nu tur augšā ir TAS, ar bārdu? . A mums te žēl pāris desmitu tūkstošu latu tūrisma attīstībai Latgalē :)
citata
c
Kamēr visi katoļticīgo vadoņi un "ierindas biedri" ,kuri kaut mazākajā mērā vainigi pedofīlijas slkandālos visā pasaulē neatzis savu noziegumu un netiks soditi , šai baznīcai nekur nedrīkst sniegt nekādu atbalstu . Tiem vispār vajadzetu beidzot aizliegt liekulīgi muti virināt par grēku un izlaidību ,kas ,vinuprāt,valdot pasaulē1.
Uldis
U
Tieši tā. Nosaukums ir neprecīzs. Pareizs nosaukums svētkiem ir "Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki". Paldies Tev par vērīgumu.
Bumbins
B
"Kā vieni svētki beidzas, tā jau sākam domāt par nākamajiem," viņš (aglonietis) piebilda. Tad jau sanāk, ka dzīvo vienos svētkos bez pārtraukuma!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas