Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aicina pieteikties Saeimas vēlēšanu novērotājus

Līdz 2. oktobrim Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja kļūt par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) brīvprātīgajiem novērotājiem un piedalīties 13. Saeimas vēlēšanu uzraudzībā, portālu Diena.lv informēja CVK.

Pieteikties vēlēšanu novērošanai iespējams no 16 gadu vecuma, CVK tīmekļa vietnē apgūstot mācību kursu 13.Saeimas vēlēšanu kārtība, aizpildot brīvprātīgā novērotāja pieteikuma anketu un izvēloties iecirkni, kurā novērot vēlēšanas. Vienā iecirknī ir pieejamas līdz četrām brīvprātīgo novērotāju vietām.

Pēc tam novērotājs e-pastā saņems pilnvaru, kas vēlēšanu iecirknī jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu – pasi vai personas apliecību. Ar šo pilnvaru novērotājam būs iespēja vēlēšanu iecirknī sekot līdzi gan balsošanas norisei, gan balsu skaitīšanai.

Iespēju pieteikties par brīvprātīgo novērotāju var izmantot arī Latvijas valstspiederīgie ārvalstīs.

CVK atgādina, ka tiesības novērot vēlēšanas ir arī 13. Saeimas vēlēšanām reģistrēto partiju un partiju apvienību novērotājiem. Šiem novērotājiem vēlēšanu iecirknī jāuzrāda partijas vai partiju apvienības valdes izsniegts pilnvarojums. Tāpat tiesības novērot balsošanas norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos ir arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Jāatgādina, ka par vēlēšanu novērotājiem nav atļauts pieteikt deputātu kandidātus.

Projektu Brīvprātīgie novērotāji” CVK īsteno jau kopš 2010. gada Saeimas vēlēšanām, un projekta mērķis ir veicināt iedzīvotāju izpratni par vēlēšanu norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos, tādējādi sekmējot vēlēšanu caurspīdīgumu un sabiedrības uzticēšanos vēlēšanu procesam.

13.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 6. oktobrī. Ar vēlēšanām saistītus jaunumus, kā arī žurnāla SestDiena rakstus un Vēlēšanu rokasgrāmatu meklē portāla Diena.lv vēlēšanu sadaļā!

Top komentāri

Tālis
T
12.09.2018. plkst.15 45 Jaunās vienotības redzamā seja Loskutovs Mēness aptiekā demonstratīvi nerunāja valsts valodā - lai visi dzird kāds viņs pilsonis?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Cerēsim ka Latvija saviem invalīdiem iepirks skūterus ne sliktākus par VICTORY® XL 130 !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas