Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

"airBaltic" valdes locekļus izvirzīs Fliks, ne valsts

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") dibināšanas līgums paredz, ka kompānijas valdes locekļu kandidātus izvirza privātais akcionārs, līdz ar to Satiksmes ministrijas (SM) kompetencē nav "airBaltic" valdes locekļu izvirzīšana, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro SM.

Latvijas valstij uzņēmumā pieder vairākums akciju - 52,6%, bet pārējās akcijas pieder Bertolta Flika uzņēmumam.

"Nozare.lv" jau ziņoja, ka "airBaltic" valdes locekļi atstājuši savus amatus valdē, jo, kā norādīja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, aviokompānijā tiek veikta korporatīvās pārvaldības reorganizācija, kā rezultātā "airBaltic" valdes locekļi turpmāk pildīs tikai vadības izpildu funkcijas. "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Vigo Legzdiņš skaidroja, ka, līdzko būs nominēti jaunie valdes locekļi, tikšot sasaukta padomes sēde un tikšot lemts par valdes iecelšanu.

Arī SM norāda, ka Legzdiņš ziņojis ministrijai, ka drīzumā tiks sasaukta "airBaltic" padomes sēde jaunu valdes locekļu apstiprināšanai.

Satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) viedokli par kompānijas vadības maiņām "Nozare.lv" iegūt neizdevās, jo ministrs līdz nākamā gada 11.janvārim ir ikgadējā atvaļinājumā.

Līdz šim valdē ievēlētās personas - valdes priekšsēdētājs un trīs valdes locekļi - vienlaikus veica uzņēmuma vadības pienākumus izpilddirektora, finanšu direktora, operāciju vadības direktora un komercdirektora amatā. Pēc reorganizācijas viņi ir pārtraukuši strādāt savos vēlētajos amatos valdē. Bertolts Fliks pēc reorganizācijas pildīs pienākumus prezidenta un izpilddirektora amatā, Mārtiņš Antonovičs - finanšu direktora amatā, Laila Odiņa - operāciju vadības direktores amatā, Tero Taskila - komercdirektora amatā.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav saņēmis "airBaltic" prezidenta un līdzīpašnieka Flika iesniegto sarakstu ar tām personām, kam aviokompānijā piemērots valsts amatpersonas statuss. VID uzskata, ka minētajā sarakstā būtu jābūt arī Flika uzvārdam, kas nozīmētu, ka viņam valsts amatpersonas deklarācija ir jāiesniedz.

Šonedēļ veiktās izmaiņas "airBaltic" valdē nevar būt iemesls, lai kompānijas prezidents un līdzīpašnieks Bertolts Fliks neiesniegtu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) uzņēmumā strādājošo valsts amatpersonu sarakstu un neiesniegtu valsts amatpersonas deklarāciju, aģentūrai LETA iepriekš skaidroja VID Komunikācijas nodaļā.

LETA jau ziņoja, ka pēc administratīvās apgabaltiesas sprieduma Flika un VID strīdā par jaunieceltu valdes locekļu nedeklarēšanu VID pieprasīja lidsabiedrības vadītājam iesniegt valsts amatpersonu sarakstu grozījumus par akciju sabiedrības valdes locekļiem par periodu no 2006.gada 15.maija un attiecīgi no šī laika pieprasīja valdes locekļiem, kā arī Flikam, kurš ir lidsabiedrības valdē, iesniegt valsts amatpersonu deklarācijas.

Fliks jau ir paziņojis, ka neiesniegs deklarāciju VID, bet gan iesniegs valsts amatpersonu sarakstu.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Tās galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju. Iepriekšminētais uzņēmums pieder B. Flikam.

Aviokompānija "airBaltic" 2008.gadā strādāja ar 27,8 miljonu latu zaudējumiem, savukārt šogad bija plānojusi sasniegt 12 miljonu latu peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tā valsts ir korumpēta no augšas līdz apakšai

Ko nozīmē Putina sāktās tīrīšanas Krievijas armijā – tiešām cīņa ar zagšanu vai bailes no "ģenerāļu dumpja", kādreizējam Nacionālo bruņoto spēku komandierim, ģenerālim Jurim Maklako...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas