Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ĀM apsveic ASV ar veiksmi bin Ladena nogalināšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ierindnieks
i
pareiza nojausma, scenāriji trešajam ar iespējamiem variantiem tieši pēc PSRS iespejamās sabrukšanas , ( to starpā arī Baltijas valstu ekonomikas sagraušanas scenāriji) izstrādāti pēc Kisindžera direktrīvas, (Patlaban notiek aktīvā propogandas plāna daļa). Grupas, kuras to izstrādāja, darbību veica gan Panamā(nācās okupēt, Torihosu nogalināt), gan Sauda Arābijā( uzpirka vadību, tāpēc B.Ladens kļuva par Sauda Arābijas ienaidnieku), gan Argentīnā.... nevar visu uzskaitīt, jo darbojas nepārteraukti un visos reģionos. Irākā neizdevās, nācās iebrukt. Lībijā viņus nelaida klāt. Sevi dēvē par "ekonomiskajām slepkavām", pasi gan neslepkavo, ir kā ekspertu, analītiķu un attīstītāju kompānijas, Oponentus, ja nevar uzpirkt, iznīcina fiziski- piesaista "šakaļus", kuri sākotnēji plaši darbojās Latīņamerikā, sākot ar majoru Ralfu Šeltonu no Bolīvijas laikiem. Panamu okupēja tāpēc, ka bija vienošanās par "šakāļu" mācību centra likvidāciju,( steigā reģionā nevareja atrast piemērotu vietu, ). Reizēm gadījās kuriozi- tā PSRS vienu brīdi atbalstīja princi Sinauku, bet .......- Polu Potu.
Sociāldemokrāts
S
Kad uzspridzināja Pasaules tridniecības centra torņus, TV ziņas rādīja līksmojošu arābu pūļus. TV mūs iepazīstināja ar mūsu ienaidniekiem: redziet, kāds izskatās "ļaunums" - redziet, cik nekrietni viņi līksmo par "balto cilvēku" nāvi. Par "ļaunuma" kaujas un vienotības simbolu kļuva Bin Ladens, bijušais ASV agents. Desmit gadu laikā šis "nenotveramais" un "visvarenais" Bin Ladens tapa vai tika izveidots par legendu... Šodien amerikāņu pūļi līksmo par to, ka Bin Ladens beidzot ir nogalināts. Nevienu īpaši nesatrauc informācija, ka pasaules teroristu vadonis dzīvojis mājā bez interneta un bez telefona sakariem... Pūļa izpratnē "ļaunums", it īpaši legendārs ļaunums tak ir visuvarens - tas prot ikdienišķi sarunāties un vadīt teroristus pat bez jebkādas tehnikas, vien ar iedomas un gara spēku... Kopā ar Bin Ladenu nogalināts viņa dēls (arī terorists?), vēl viens vīrietis un kāda sieviete... Kāda mums starpība - cik tur nogalināja nevienam nezināmus cilvēkus ap Bin Ladenu? Galvenais, ka novāca pašu "lielo velnu"! Vienai pasaules daļai par to liels prieks... Ko jūt otra pasaules daļa - par to nezinām... Šobrīd tam nav nozīmes. Tieši dienu pirms Bin Ladena veiksmīgās nogalināšanas vai simboliskās un rituālās "it kā nogalināšanas" NATO gaisa spēki it kā nogalināja vai it kā nenogalināja Kaddafi dēlu un vairākus mazgadīgus mazbērnus. Bet vai nu tas tik svarīgi? Galvenais tak ir Bin Ladens! Līskmojam!!! Uzvara!!! Man ir ļoti nelāga nojauta, ka no 2. pasaules kara PĒCkara perioda esam pārgājuši citā vēsturiskā laikposmā. Esam 3. pasaules kara PIRMSkara periodā. Mūs pieradina pie ienaidnieka izskata, mūs māca baidīties un ienīst, mūs māca, ka cilvēka dzīvībai nav nekādas vērtības, ka par ienaidnieka nāvi ir jālīksmo uz ielām... Pasaule šķeļas "labajos" un "ļaunajos", veidojas sākuma gaisotne jauna pasaules kara iespējai... Un nav tik svarīgi - kuras pilsētas nākotnes karā kļūs par "Berlīni", par "Staļingradu", "Kenigsbergu" vai par "Varšavu"... Galvenais, ka vēlme karot aug abās atšķirīgajās pasaules daļās... Kādiem ļautiņiem šķiet, ka ekonomiskās krīzes laikā vajag novirzīt neapmierinātību uz ārējiem "ienaidniekiem", jo citādi sašutums nāks pār negausīgo un kampīgo pašmāju "savējo" līderu labi redzamajām galvām... Kādiem ļautiņiem šķiet, ka karš atkal nāks par labu ekonomikai un viņu kabatu saturam...
yes
y
Man patīk, ka Obama šo speciāli nenovilka uz prieksvelēšanu laiku nākamā gada beigās (laikam novembrī).
ierindnieks
i
kristovska kungs, par kādu "ikdienas"darbu iedzīvotāju drošības un labklājības nodrošināšanā Jūs,( 'Vienotība", arī ZZS) mēģina kādu pārliecināt- laikam pati sevi un savus ierēdņus.. Kads sakars ar to ir tēmai, par ko Jūs paužat viedokli. Tas jau sāk atgādināt 40-tos un mūsu "varoņu" Viļa Lāča un b. Kalnbērziņa "pērles", arhīvos tās ir pietiekoši. Varbūt kāds , kurš saņem nodokļu maksātaju naudu kā samaksu par veicamo darbu un atbild par šīs amatpersonas izteicieniem masu medijiem, spētu rediģēt viņa tekstu. Lai valsti pārstāvošas amatpersonas runa radītu iespaidu ( vismaz vēsturē nakamajam paaudzēm, ja tādas būs) par šīs amatpersonas spēju sakarīgi paust domu ar kaut vai minimalu izpratni arī par ētiku un cieņu ( kas tās tādas?-vai ne. Un vēstures zināšanas labāk nevajag- citādi var uzzināt, ar ko beidzās izslavētā grieķu valstu demokrātija). Un darbībās pie tiesiskuma pilnveidošanas arī nevar apstāties- vispār, jāapsver, vai nav pienācis laiks strādāt pie Drakona likumu kodeksa (nedaudz pārveidojot, atbilstosi laikmeta globalizācijas formulējumiem) ieviešanas globālā mērogā. "Savējie sapratīs".
hm
h
Ja Pēcis būtu terorists, tad viņš pildspalvas atņēmēja ietekmēšanai noslepkavotu tūkstošiem skolasbiedru. Lai arī ASV bin Ladenam neko neatņēma, viņš noslepkavoja tūkstošiem nevainīgu civiliedzīvotāju, kamēr slepkavu apturēja. Laikam jau bin Ladens nevainīgu iedzīvotāju slepkavošanu uzskatīja par ko tādu, kas apstādinātu iespējamu pildspalvu atņemšanu nākotnē.
Nauris
N
Teroristi ir iebiedētāji. Bet baidīšana nav galvenais mērķis kāpēc rīko terora aktus. Piemēram - ja skolas biedri Pēcim atņems kāroto pildspalvu, tad viņam ir jāzdara kas tāds, kas apstādinātu pildspalvu atņemšanu nākotnē. Viens no variantiem ir nobaidīt tā, lai liek viņam mieru. Bet tā kā skolas biedriem vai nu tinte iet uz beigām, vai gribās ar "visām četrām rokām" reizē rakstīt, tad liela iespējamība, ka cīniņš turpināsies. Lai veicas, Pēci!
Andris
A
Labi,ka amerikāņi ir tik attīstīta lieilvalsts ar ko pat PSRS baidījās saiet konfliktā 50 gadu beigās .Kas tad būtu -----visa pasaule paliktu par vienu lielu mizkasti .Kas būtu tad ,ja PSRS okupētu visu eiropu pēc 2.pasaules kara ,ja AMERIKĀŅI to pieļautu ---atkal viena mizkaste ,un pie tam vēl drausmīga ar visām krievuškām priešgalā (atceros ,kādi viņi šeit ienāca)Kas būtu ,ja IRAKAI ,IRĀNAI ,un citām musulmaņu valstīb bezkontrolēti atļautu atomieročus ,tostarp arī krieviem .Runāt jau var .bet vai ar TEVI ir jēgas.ŠAUBOS.
Andris
A
Atradies labvēlis .Ja sāktu tevi terorizēt ,metro sprizināt un tt,ja tev būtu bailes pat ieiet lielveikalā,tirgū .kādu dziesmiņu tad tu dziedātu.
Eitunost
E
Lūgšu Jūs precizēt, kas tie "mēs", kuru vārdā apsveicat slepkavas. Ikviena Jūsu aktivitāte liek sarkt par piederību valstij, kuru vada... visneglaimojošākos epitetus pats piemeklējiet!..
Janis
J
Kristovskis kā vienmēr lien d-sā....
Kalvis
K
Laikam pareizi teica Kadafi ka sācies krusta karš. Karš pret žīdiem vēl nav pabeigts.
Kalvis
K
Vai tad tā ir demokrātija nogalināt cilvēku pat bez tiesas?
NE-TI-CU!
N
Bin Ladens nomira 2001. gadaa, no nieru kaites komplikaacijaam. ASV ir tuvu bankrotam un nevar apmaksaat muuzhiigos karus. Chetrpadsmit triljonu dolaaru paraads. Tagad buus 'godpilns' , iemesls izvaakties no Afganistaanas, jo kaa nekaa 'terorisms ir pieveikts'. Speelee uz ASV tautas leetticiibu. Nezinu vai smieties vai raudaat.
lienite
l
skiet, ka musu AM apsveiks visu, ko bus paveikusi ASV. galvenais - but starp pirmajiem apsveicejiem.
Zaķis
Z
nu ta beidzot Kristovska sab.speciālists attapās, ka virsraksts jākoriģē!!! aleluja - tur arī kāds strādā.... pēc tam, kad visu dienu šī ziņa bija ar stulbu virsrakstu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas