Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Amerikas latviešu apvienība: Šlesera atbalstītāji Čikāgā nepārstāv ASV latviešus

Amerikas latviešu apvienība (ALA) kā ASV latviešu organizāciju galvenā pārstāve, norāda, ka savā gadu desmitiem ilgajā nacionālpolitiskajā un informācijas darbā, kā bezpeļņas izglītojoša organizācija, tā nav drīkstējusi atbalstīt, nav atbalstījusi, un arī šajā vēlēšanu kampaņā neatbalsta nevienu Latvijas politisko partiju vai grupējumu.

Tajā pašā laikā organizācija norāda, ka ALA biedriem kā indivīdiem ir runas un preses brīvība izteikt savus politiskos viedokļus. Tiesa, A. Šlesera atbalsta grupas līderis Roberts Blumbergs otrdien telefonsarunā ar _Diena.lv_ atteicās komentēt savu iniciatīvu saistībā ar politiskajām aktivitātēm.

ALA valde pievienojas savas biedru organizācijas - Čikāgas latviešu organizāciju apvienības - paziņojumam, kurā tā stingri norobežojas no "dažu indivīdu izveidotās"  Ainaru Šleseru par Rīgas mēru Čikāgas atbalsta grupas paustajiem viedokļiem. "Šī grupa nepārstāv ASV latviešus, tā izsaka tikai savu 15 biedru politisko pārliecību uz ko tai ir visas tiesības," uzsver ALA.

Apvienība norāda, ka pagājušajās 9. Saeimas vēlēšanās 2006. gadā visā ASV dzīvojošie Latvijas pilsoņi nobalsoja šādi: JL – 56 %, TB/LNNK – 23 %, TP – 9%, LPP/LC – 2 %, pārejās partijas kopā - 10%. "Lai šie fakti ilustrē ASV latviešu atbalstu Ainara Šlesera partijas popularitātei ASV. Cik līdz šim zināms par šīs atbalsta grupas sastāvu, varam droši prognozēt ka LPP/LC popularitāte ASV netiks uzlabota," teikts ALA paziņojumā.

R. Blumbergs sarunā ar Diena.lv bija neatsaucīgs. Viņš nevēlējās publiski komentēt, kāpēc dibināja šādu atbalsta grupu un vai ir ticies klātienē ar A. Šleseru. Viņš norādīja, ka savu viedokli jau ir plaši aprakstījis raksots, kas ievietoti Latvijas plašsaziņas līdzekļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas