Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aptaujas rezultāti: Kāpums reitingos apvienībai Jaunā Vienotība un KPV LV

Augustā reitingu turpinājusi kāpināt partija KPV LV, kurai jūlijā izdevās iekļūt populārāko partiju trijniekā, savukārt lielākais reitinga pieaugums bijis partiju apvienībai Jaunā Vienotība, liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās aptaujas dati. Šeit gan jānorāda, ka tie ir tikai aptauju rezultāti, nevis iespējamie vēlēšanu rezultāti.

Populārākā partija augustā joprojām bijusi Saskaņa, par kuru balsotu 21,5% aptaujāto. Par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) balsi atdotu 11,5% vēlētāju, par partiju KPV.LV - 7,5%, bet par Nacionālo apvienību - 6,1%.

Par Jauno Vienotību balsotu 5,1% vēlētāju, par Attīstībai/Par! - 3,1%, Jauno konservatīvo partiju (JKP) un Latvijas Reģionu apvienību atbalstītu 2,9%, bet partiju No sirds Latvijai -1,8% vēlētāju.

Par Latvijas Krievu savienību savu balsti atdotu 1,2% vēlētāju, bet partiju Progresīvie atbalstītu 0,9%.

Aptaujas rezultāti liecina, ka Saskaņas reitings augustā, salīdzinot ar jūliju, audzis par 0,1 procentpunktu, ZZS atbalsts sarucis par 0,9 procentpunktiem, bet NA atbalstītāju loks samazinājies par 0,7 procentpunktiem.

"Jaunā Vienotība" savu reitingu audzējusi par 2,2 procentpunktiem, bet KPV.LV - par 0,5 procentpunktiem.

Savukārt apvienības Attīstībai/Par! reitings sarucis par 1,3 procentpunktiem, JKP - krities par vienu procentpunktu, No sirds Latvijai - samazinājies par 0,1 procentpunktu, bet Latvijas Krievu savienībai audzis par 0,5 procentpunktiem.

23% aptaujāto nezina, par ko balsotu vēlēšanās, bet 12% norādījuši, ka tajās nepiedalīsies.

Top komentāri

Neslāvs
N
Vai tu savus bērnus atļautu pieskatīt galvu saspiedušajam kaimiņam un tiem dauņiem, kuri ap viņu ? Nē , tad kāpēc gribi uzticēt mūsu valsti ?
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Ir tikai viens variants, kas mani apmierina. Tas ir neiespējams. Tā būtu partiju apvienība, kurā ietilptu pašreizējās koalīcijas partijas, tad es šajā sarakstā cītīgi izsvītrotu visus man pretīgos Brigmaņus, Parādniekus, visus nenosaukt, bet vismaz varētu kaut ko veidot. Taču variants ir neiespējams jo viņi saprot ka tieši šie būs ārā un prom.
šis idiņš
š
kas te aģitē par kaut kādiem latviešu nacionālistiem, nevienu nacionalistu tur neredzot, acīm redzot ir stipri pašauts vai regulāri dzer....Kaut ko tik stulbu var uzrakstīt tikai dzērājs vai debils...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas