Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar Saskaņas un ZZS balsīm Sudraba paliek oligarhu lietas komisijā

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien neatbalstīja ierosinājumu atsaukt Ingunu Sudrabu (NSL) no oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas.

Par Sudrabas atsaukšanu balsoja 39 deputāti, pret bija 25 parlamentārieši, bet vēl 18 deputāti balsojumā atturējās. Pieci parlamentārieši balsojumā nepiedalījās.

Sudrabas atsaukšanu atbalstīja Vienotības, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Latvijas Reģionu apvienības frakcijas deputāti, vairāki pie frakcijām nepiederošie politiķi, kā arī Kārlis Seržants (ZZS). Pret balsoja deputāti no Saskaņas, Andris Siliņš (ZZS), kā arī Gunārs Kūtris. Balsojumā atturējās Zaļo un zemnieku savienības deputāti, pati Sudraba, kā arī vairāki pie frakcijām nepiederošie politiķi.

Sudraba ir šīs komisijas priekšsēdētāja. Parlamentārā izmeklēšanas komisija ceturtdienas rītā pirms Saeimas sēdes jau atbalstīja galaziņojumu, lai arī par to bija domstarpības.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017. gada jūlijā.

Ierosinājumu par Sudrabas atsaukšanu no komisijas iesniedza deputāti Andrejs Judins (Vienotība/Par!), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība), Lolita Čigāne (Vienotība/Par!), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Ints Dālderis (Vienotība/Par!), Laimdota Straujuma (Vienotība), Astrīda Harju (Vienotība) un Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība).

Judins debatēs pauda - lai arī ziņojums ir apstiprināts, komisija var strādāt vēl divas nedēļas. Viņš mudināja deputātus nepieļaut situāciju, kas neatbilst likuma prasībām.

Likumā ir noteikts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi tiek iecelti Saeimas kārtības rullī noteiktajā kārtībā - vienādā skaitā no katras Saeimas frakcijas deputātiem. Saeima lēma, ka "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā tiek iecelts pa vienam cilvēkam no katras frakcijas.

Ņemot vērā Ringolda Baloža lēmumu izstāties no NSL frakcijas, tā beigusi pastāvēt, jo tajā vairs nav nepieciešamo piecu deputātu.

Top komentāri

Fakts
F
ZZS kangaru partija!
Antonijs
A
Ne par velti Bībele saka, ka sātans gaismas eņģeli tēlo. Tieši to pašu var teikt par šo maitu liju Ingūnu Sudrābu, kas arī mīl sevi kā kādu svēto prezentēt. Kādu laiku jau izdodas masas aiz deguna vazāt, bet kad nāk apskaidrība, tad ikviens saprot, ka šī Maskavas un Lemberga aģente ir melna kā elle, un prieks par tiem viedajiem žurnālistiem, kas to saprata jau sen atpakaļ.
ome
o
Šī briļļu čūska vēl daudz ļauna Latvijai un latviešiem izdarīs pirms šo pasauli atstās. Ka nu Dievs dotu ka tā ātrāk aiztītos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas