Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Ar dienesta auto nodokli neveicas kā cerēts – nu jau plāno iekasēt vairākas reizes mazāk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Didzis
D
Esmu pārliecinājies, ka JL labi māk aizņemties, iznīcināt, sodīt un likvidēt ! Zirgam bija skaidrs , ka tādas summas no šī nodokļa NEIEKASĒT, bet nē, JL ietīepīgi muldēja, ka jā, iekasēsim.
^
^
Tas nav ,mazsvarīgi atgādināt valdības muļķību. Es nebūtu tev neko teikusi, ja tu tām blēņām par tiem labiem ienākumiem nenoticētu.
lno
l
Diena cenšas: cik stundas jau stāv šī mazsvarīgā ziņa? Toties iepiecinošā ziņā, ka aprilī nodokļi iekasēta par 13% vairāk kā plānots, nobāzta dibenplānā:)
vilis
v
Pagaidām labi rezultāti.Vismaz par 44000 auto ekspluatāciju neprasīs no valsts atpakaļ PVN par benzīnu.
nodokļu cepējiem
n
Aplikt bulku vāģus ar nodokli nozīmē palikt bez bulkām.
anonīmais šakālis
a
Nepareizi! Nodokļa mērķis ir aplikt ar nodokļiem to labumu, ko cilvēks izmanto privātām vajadzībām. Ja cilvēks brauc uz darbu ar savu privāto auto, viņš par to iespēju ir samaksājis gan sociālo nodokli, gan ienākuma nodokli, gan pvn, bet ja cilvēks uz darbu, izklaidēties u.c. privātām lietām izmanto uzņēmuma auto, viņš nav samaksājis nevienu nodokli! Tāpēc iesāku likumā noteikt, ka pie pirkšanas par jebkuru auto, izņemot komerctransportu, ir jāmaksā gan sociālais, gan ienākuma nodoklis, gan pvn!
Arno
A
Nodokļa virziens jau nepareizs pašos pamatos. Ne jau uz privātfirmām tas ir jāattiecina. Ar to apliekami tikai valsts iestāžu auto. Mērķis - lai par nodokļu maksātāju naudu nevizinātos ierēdņu varza. Privātfirmu auto ir viņu pašu darīšana, ja grib, lai dod darbiniekiem un dzen to auto 24 h dienā. Nodzīs, pirks citu, samaksās nodokļus.
un
u
es ta arī nesaprotu kāpēc man valstij jāmaksā par automašinas izmantošanu ,kas tai nepieder?
anonīmais šakālis
a
jurka » anonīmais šakālis 00:18 Un kāpēc kāds domā, ka Mercedes CLK vai SL nevar būt komerctransports? Ja es nepārdodu gurķus vai kartupeļus bet savu saprātu? Un man ir nepieiciešama ātra, komfortabla mašīna, jo mēnesī jānobrauc kādi 20 - 30 tūkstoši kilometru ( Eiropā, jo savas zināšanas eksportēju )? Kāpēc man būtu jāizvēlas Transportieris? Domāju CLK ir ļoti labs variants. ------------------------------------------------- Vienmēr lūdzu! Tik samaksā 33,04% sociālo, 26% ienākuma nodokli, un pvn, kā es to daru!
ihaha
i
Shis ienaakuma nodoklis jaamaksaa iereednhiem par valsts mashiinu lietoshsanu, bet ne jau nu privaatuznheemeejiem, kas par sava biznesa naudu to mashiiniiti pirkushi! Peedeejaa gadiijumaa ir stulbs nodoklis, taapeec arii stulbi iekaseejas.
anonīmais šakālis
a
jurka » anonīmais šakālis 00:18 Un kāpēc kāds domā, ka Mercedes CLK vai SL nevar būt komerctransports? Ja es nepārdodu gurķus vai kartupeļus bet savu saprātu? Un man ir nepieiciešama ātra, komfortabla mašīna, jo mēnesī jānobrauc kādi 20 - 30 tūkstoši kilometru ( Eiropā, jo savas zināšanas eksportēju )? Kāpēc man būtu jāizvēlas Transportieris? Domāju CLK ir ļoti labs variants. -------------------------------------- Ja grib braukt ar tādu mēslu, tad jāizdara tāda vienkārša manipulācija, kā nodokļu nomaksāšana!
Arnis 3
A
Nosacījumos bija minēts, ka uzņēmējs ir filantrops – t. i. visu iekasēto naudu novirza darbinieka algai un pārējos izdevumus sedz pats :)
Arnis 3
A
Ļoti "meln-balts" piemērs. Domāšana akurāt kā mūsu FM ierēdņiem, MK noteikumiem un lumpenproletariātam. Likumā atrakstīsi Mercedes CLK, Bentley utt.? Un ja tas CLK ir padsmit gadus vecs, savulaik pirkts par privātu naudu, bet tagad iznomāts firmai vienkārši tāpēc, ka firma neko vietā nopirkt nevar? Vai par jaunu Golfu no salona ar 1,5 motoru ir jāmaksā mazāk nekā par padsmitgadīgu Golfu ar 1,8? Vai ir adekvāti, ka nodoklis var būt lielāks, nekā summa, kas nodedzināta benzīnā un iztērēta auto uzturēšanā? Tas viss ir iespējams Latvijā. Un tas nav adekvāti. Es arī saku, ka nodokli vajag, bet ne tādā veidā, kā tas patlaban ir realizēts. Iekasēšanas apjomi to ļoti labi parāda. P.S. Un komercauto nav tikai bulku vāģi, busi vai pikapi. P.P.S. Par puslīdz jaunu CLK tikpat PVN nevar pilnībā atskaitīt. Savukārt par IIN un VSAOI ir jēga runāt tikai tad, ja auto tiek pilnībā un tikai izmantots privātajām vajadzībām.
jurka
j
Un kāpēc kāds domā, ka Mercedes CLK vai SL nevar būt komerctransports? Ja es nepārdodu gurķus vai kartupeļus bet savu saprātu? Un man ir nepieiciešama ātra, komfortabla mašīna, jo mēnesī jānobrauc kādi 20 - 30 tūkstoši kilometru ( Eiropā, jo savas zināšanas eksportēju )? Kāpēc man būtu jāizvēlas Transportieris? Domāju CLK ir ļoti labs variants.
jurka
j
0.45 Ls ir pilnīgi nepareiza atbilde. Darbiniekam būs visai daudz jāpiemaksā firmas īpašniekam par šāda pakalpojuma sniegšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas