Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Ar tuberkulozi slims mazulis cīnās par dzīvību; nav vakcinēts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Drubinjs
D
Beidziet gvelzt.Luudziet par aizgaajuso dveeseliiti.
ftg
f
Tā gluži nav, jo Latvija ir pasaulē vissmagākais tuberkolozes perēklis, jau ar tik smagām mutācijām, pret ko arī potes nelīdzēs. Pie tam, jo vairāk cilvēku nepotēsies, jo atlikušajiem būs jālieto lielakas devas, lai tādos infekciju perēkļos vispār izdzīvotu.
Liene PS
L
Piekritu nujai. Tada sajuta ka atgriezamies 100g. atpakal.
nuja
n
Pret zaļo dzīvesveidu ir tikai 1 arguments - kāda bija bērnu mirstība pasaulē, kad nebija vakcīnas pret dažādām slimībām. Viennozīmīgi - daudz augstāka.
ārprāc
ā
Ja jūs esatr potēta - tad nekā netaisnīga tur nav. Paliksiet "vesela" Jo, kā apgalvo Latvijas imunologi, vakcīna jūs pasargās no visa...... Tā kā - dzīvojiet mierīgi
Liene PS
L
Bet pastav ari lipigas slimibas un ja pret tam nepotejas un velak saslimst un izplata tad ir jaciesh parejai sabeidribas dalai. Cik tas ir taisnigi?
krabis
k
Raksts ir izteikti tendenciozs un farmācijas biznesu atbalstošs. Vispirms ielieciet atsauces uz nopietniem pētījumiem un salīdziniet datus, nevis rakstiet, ka bērns, redz, ir viens no 3% nevakcinēto bērnu! Nu un? Ko tas pasaka kopējā kontekstā? Manuprāt, ir absolūti amorāli visu pasniegt tik vienpusēji un novelt visu vainu uz vecākiem. Viņi taču saprot, ka tā ir bijusi viņu izvēle. Tikpat daudz iespēju šim bērnam ir saslimt arī no komplikācijām, kas rodas vakcinācijas rezultātā! Starp citu, liels vakcinācijas pretinieku skaits ir tieši mediķu pašu aprindās, tāpēc pirms rakstīt, derētu parunāt vairāk kā ar vienu dakteri vai farmācijas firmas vadītāju!
>>sakritba?
&
Nu kas tur nepareizs? Ja negribat savu bērnu potēt, uzņematies atbildbu pati. Ārsts taču nevar jūs piespiest, bet viņam jābūt apliecinājumam, ka izvēle bija jūsu.
sakritība?
s
Vai tā ir sakritība vai labi plānots pasākums, ka tieši šinīs dienās saņemu no bērnu skolām atgādinājumu par potēšanos? Ja nepiekrītu potēt - jādabū atteikums, kas parakstīts pie ģimenes ārsta.
>>Pajoliņš
&
Un par difterijas slimniekieku nāves gadījumiem pieaugušo vidū Latvijā pēdējos gados arī visi piemirsuši. Un saslima tāpēc, ka nebija ATKĀRTOTI potējušies pret šo slimību. Bacilis tomēr klaiņo un vājākos "nogāž".
Pajoliņš
P
Šis gadījums tikai parāda, cik starp mums ir tumsoņu! Tādi ir pat Latvijā sertificēto ārstu vidū! Vēl pirms 1-2 gadiem LR šādiem tumsoņām deva iespēju muļķot tautu. Palasiet jebkuru grāmatu par cilvēces progresu un visās VAKSINĀCIJA ir atzīta kā viens no izcilākajiem cilvēces sasniegumiem. Daudziem nelasošajiem viens piemērs, kuru pat tumsoņas nevar nezināt - pirms gadiem 15 mūsu pašu Latvijā bija ap 300 saslimušo ar ērču encefalītu gadā un pāris desmitu no tiem nomira. Kāpēc tagad ir labāks stāvoklis? Pievērsām lielāku uzmanību tieši vakcinācijai! Atstāsim šo problēmu novārtā, slimība "atgriezīsies".
dark1982
d
slinkums lasīt tos n-tos komentārus, bet kā padomju laikos visi dzīvoja veseli un normāli. Tagad vajag tādu poti, tad tādu un vēl 10
Kirka
K
Bērniņam novēlu izveseļoties, cerams, ka tas arī izdosies! Par potēm un medicīnu runājot - tīri pragmatiski skatoties - cilvēces interesēs būtu nepotēt nevienu un ārstēt arī tikai ar dabīgām metodēm. Tad pasaulei nebūtu pārapdzīvotības problēmu un dabiskā atlase ļautu palikušajiem cilvēkiem kļūt spēcīgākiem. Pie šāda viedokļa piekritējiem var pieskaitīt visus tos, kuri tik sludina nepotēšanos un neārstēšanos. Arī es no loģikas viedokļa tam varētu piekrist, bet tad man būtu jāatzīst, ka arī es pati būtu kļuvusi par dabīgās atlases upuri un, ka mans ģenētiskais materiāls nākamajām paaudzēm nodod arī manas slimības (maniem bērniem ir līdzīgas veselības problēmas manējām). Visiem tiem, kuri ir pret potēm, ieteiktu padomāt vai viņi ir gatavi mirt paši, vai redzēt mirstam savus bērnus cilvēces augstākā labuma (cilvēku sugas veselības) vārdā???
vispār
v
vēl jau ir tas, ka gadās arī vakcinētajiem saslimt ar minēto slimību (difteriju, tuberkulozi) un tad visi kliedz, ka potes nekam neder. bet var jau būt, ka bez potes tas slimnieks aizietu pāris dienu laikā, tak ar poti tomēr tiek izārstēts un laimīgi dzīvo tālāk.
žurnālistiem
ž
Vai tiešām tik grūti savākt kādu statistiku, lai cilvēki varētu izdarīt secinājumus!!! Vakar sižetā kāds imunologs piepaceltā balšī jautāja kurš būs atbildīgs par invalīdiem un mirušajiem vakcinācijas rezultātā. Vēlos uzzināt cik ir miruši un cik kļuvuši par invalīdiem pēdējo 5gadu laikā vakcinācijas rezultātā (konkrētus skaitļus), cik bērniem diagnosticēta tuberkuloze, diftērija , garais klepus, vai bija potēti, kāds ārstēšanas rezultāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas