Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Arī atkārtotā balsojumā Saeima neatsauc Sudrabu no oligarhu lietas komisijas

Saeimas vairākums arī ceturtdien neatbalstīja ierosinājumu atsaukt Ingunu Sudrabu (NSL) no oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas.

Par Sudrabas atsaukšanu balsoja 43 deputāti - pārstāvji no nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), Vienotības, Latvijas Reģionu apvienības un pie frakcijām nepiederošie parlamentārieši. Pret balsoja 42 deputāti, kuri galvenokārt pārstāv Zaļo un zemnieku savienību, Saskaņu un No sirds Latvijai. Inesis Boķis (Vienotība), Valdis Skujiņš (ZZS), Sudraba un Viktors Valainis (Vienotība) atturējās, bet Hosams Abu Meri (Vienotība) balsojumā nepiedalījās.

Šodien skatīt šo jautājumu rosināja VL-TB/LNNK deputāti.

Deputāti jau pagājušajā nedēļā skatīja ierosinājumu par Sudrabas atsaukšanu, bet Saeimas vairākums to neatbalstīja. Toreiz par Sudrabas atsaukšanu balsoja 39 deputāti, pret bija 25 parlamentārieši, bet vēl 18 deputāti balsojumā atturējās. Pieci parlamentārieši balsojumā nepiedalījās.

Saeimas darba kārtībā šodien paredzēts Sudrabas ziņojums par komisijas darba rezultātu. Sudraba ir šīs komisijas priekšsēdētāja.

Kā ziņots, komisijas ziņojumā teikts, ka oligarhu sarunās var saskatīt valsts sagrābšanas pazīmes, jo atsevišķos jautājumos ir apspriestas darbības, kas var liecināt par valsts varas kā instrumenta izmantošanu personiskā ekonomiskā labuma gūšanai. Piemēram, komisija secināja, ka šīs sarunas norāda uz valsts amatpersonu iecelšanas un atcelšanas ietekmēšanu, kas ne vien apdraud sabiedrības intereses atsevišķu lēmumu pieņemšanā, bet arī var radīt būtiskus draudus Satversmē nostiprinātajam varas dalījumam.

Vienlaikus konkrētus amatpersonu vārdus komisija savā ziņojuma secinājumos nenosauc. Ziņojumā tiek uzsvērts, ka kriminālprocess ir izbeigts, jo pirmstiesas izmeklēšanas stadijā netika konstatēti vai pierādīti konkrēti noziedzīgi nodarījumi, līdz ar to visas personas no krimināltiesiskā viedokļa uzskatāmas par nevainīgām.

"Tā kā kriminālprocesa un operatīvās lietas materiāli ir klasificēta informācija, komisija atturas no to satura publiskas apspriešanas un konkrētu personu teiktā iztirzāšanas. Pretējā gadījumā Komisijas secinājumi var tikt uztverti kā nevainīguma prezumpcijas pārkāpumi," norādīts ziņojumā.

 

Top komentāri

no lietas
n
Sudrabai pilda uzdevumu. Netraucējiet!
Nevar taču gaidīt,
N
lai oligarhi savu oligarhu sudraba govi ATSAUC. Sudraba drīz pārcelsies uz savu rōģinu, jo šo draņķi cilvēka izskatā esot Kadirovs bildinājis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas