Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Atklājas fakti par Ivanovu nesaskaņām pirms slepkavības

"Biju ārā, kad ieraudzīju, ka manā kabinetā deg gaisma. Ejot uz turieni, kāpnēs satiku Igoru Ivanovu, ko todien vēl nebiju satikusi, taču viņš mani nepasveicināja un aizsteidzās garām. Kabinetā bija Ella, kas bija ļoti satraukta, taču stāstīt, kas noticis, viņa atteicās. Atrunājās, ka Igors vienkārši piedzēries, lai gan abas zinājām, ka viņš nedzer," šādi par 2007.gada 19.decembri Rīgas apgabaltiesā liecināja uzņēmējas Ellas Ivanovas ilggadējā draudzene un darbiniece klīnikā Elladent Vera Fetisova. Dažas dienas vēlāk E.Ivanova devās atvaļinājumā uz Kanāriju salām, no kurienes atgriežoties viņa tika nošauta. Pašlaik uz apsūdzēto sola par šīs slepkavības atbalstīšanu un uzkūdīšanu sēž viņas vīrs uzņēmējs Igors Ivanovs.

Arī I.Ivanova draugs un Elladent jurists Roberts Karstens atzina, — no ļaužu runām dzirdējis, ka starp Ellu un Igoru Ivanoviem 2007.gada decembrī bijis kāds strīds. Strīda iemeslu viņš tā arī neesot uzzinājis, jo E.Ivanova to neatklāja.

Kā ziņots, zobārstniecības klīnikas Elladent īpašnieci E.Ivanovu nošāva 2008.gada 7.janvāra naktī savas mājas pagalmā Garkalnes pagasta Priedkalnē. Saskaņā ar apsūdzību 2007.gada vasarā Ivanoviem radās nesaskaņas, tāpēc E.Ivanova sāka kārtot dokumentus laulības šķiršanai un centās ar vīru noslēgt vienošanos par mantisko jautājumu atrisināšanu. Rudenī E.Ivanova sāka tuvas attiecības ar uzņēmēju Ojāru Grasmani, savukārt abu laulāto attiecības kļuva naidīgas.

Prokuratūra uzskata, ka I.Ivanovam radies nodoms E.Ivanovu noslepkavot, lai iegūtu viņas īpašumus un naudu. Apsūdzība uzskata, ka, solot atlīdzību, viņš uzdevis noziegumu organizēt savam paziņam un darbiniekam Vitālijam Mamedovam, kurš savukārt "darbam" atradis savus paziņas — šāvēju Ludvigu Antonovu un "bēgšanas šoferi" Asifu Handžanovu.

Saskaņā ar apsūdzību 2008.gada 6.janvāra vakarā kafejnīcā Anar Nīcgales ielā L.Antonovs satikās ar A.Handžanovu un V.Mamedovu un visi kopā vēlreiz pārrunāja slepkavības izdarīšanas plānu un lomas. Kā uzskata prokuratūra, viss vairākkārt bijis pārrunāts jau iepriekš, L.Antonovs arī vairākas reizes bijis apskatīt, kā izskatās Ivanovu pagalms, jo zināja, ka Ella ir atvaļinājumā. Turpat kafejnīcā V.Mamedovs iedeva L.Antonovam samta cimdus un telefonu ar priekšapmaksas karti, jo bijis plānots, ka viņam jāsazvanās ar A.Handžanovu, kas ar auto paņems viņu uz šosejas.

Tiesā atklājās, ka bārs Anar oficiāli piederējis A.Handžanova toreizējai dzīvesbiedrei, bet pats viņš arī skaitījies īpašnieks. Anar bārmene stāstīja, ka pie viņa uz kafejnīcu bieži nākuši draugi, kurus viņa atpazina arī tiesas zālē, — Lucis (L.Antonovs) un Vitaļiks (V.Mamedovs). Viņa pieļāva, ka arī 2007.gada decembrī un 2008.gada sākumā visi trīs tur bieži tikušies, taču neesot dzirdējusi, par ko viņi sprieda. "Tas parasti bija skaļi, jautri, draudzīgi, neko noslēpumainu nemanīju," sacīja bārmene.

Tiesā kā lieciniece bija aicināta arī L.Antonova sieva Irina Antonova, tomēr viņa, izmantojot likumā tuviniekiem paredzēto iespēju, liecināt atteicās. Vairāki cilvēki sniedza liecības par mobilajiem tālruņiem, kurus, kā uzskata prokurore, izmantoja slepkavības līdzdalībnieki. Tika nopratināta ceļu strādniece, kas pie Siguldas šosejas atrada telefonu Siemens, kā arī kāda sieviete, kurai Pļavniekos neilgi pirms slepkavības nozagta Nokia. Saskaņā ar apsūdzību šādu telefonu spēļu zālē Fēnikss Deglava ielā vēlāk iegādājies V.Mamedovs. Tiesa turpinās pratināt lieciniekus 18.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas