Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bažas par kanibālu neapstiprinās - vīrietis gribējis pārbaudīt sabiedrības reakciju

Pirms aptuveni mēneša Rīgas psihoneiroloģiskās slimnīcas speciālisti vērsās policijā, aicinot pārbaudīt kāda cilvēka internetā pausto interesi par nodarbošanos ar kanibālismu. Kā noskaidrojusi policija, bažām par kanibālismu nav pamata, jo kāds jauns vīrietis vienkārši vēlējies pārbaudīt sabiedrības reakciju uz šāda veida sludinājumiem, tomēr aizturētajam būs jāstājas tiesas priekšā par huligānismu.

Kā iepriekš ziņoja telekompānija LNT, pie mediķiem maijā vērsusies kāda jauniete, kuru satraukuši kāda interneta portāla lietotāja uzdotie jautājumi, piemēram, kāpēc asinis ir sāļas, kā garšo cilvēka gaļa un cik tā maksā, kur var iegādāties ķirurga piederumus un vai maniaki ir vainojami pie tā, ko viņi dara. Mediķi, iepazīstoties ar internetā lasāmajiem jautājumiem, atzina, ka bažām ir pamats, neizslēdzot, ka jautājumu uzdevējs savas fantāzijas varētu realizēt.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA pastāstīja, ka uzreiz pēc mediķu iesnieguma policijā tiks sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem, kas apdraud vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrota persona, kura interneta vidē ievietojusi šāda veida slidinājumu. 15.jūnijā policija aizturēja 1987.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau atzinies nodarītajā un savu vainu nožēlo. Viņš skaidrojis, ka vēlējies pārbaudīt, kāda būs sabiedrības reakcija uz šādu sludinājumu.

Pēc vīrieša aizturēšanas policija kriminālprocesu pārkvalificēja uz Krimināllikuma 231.panta 1.daļu - par rupju sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru. Minētais likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Aizturētajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Patlaban viņš nekur nestrādā, bet iepriekš bijis programmētājs.

Kā atzīmēja LNT, pasaulē zināmākais gadījums, kad kanibālisma akta realizēšanai izmantots internets, notika kādā Vācijas mazpilsētā. Armīns Meivess savu nākamo upuri atrada ar interneta sludinājuma palīdzību. Pēc minētā gadījuma atklāšanas nāca gaismā vēl kāda Meivesa izdarīta slepkavība, kam sekoja upura gaļas ēšana.

Kanibālisms arī Latvijā nav nekas jauns un nebijis. Pašlaik Rīgā pie Brasas cietuma esošajā piespiedu ārstēšanas iestādē atrodas pat divi cilvēki, kuri ēduši cilvēka miesu. Iepriekšējais kanibālisma akts mūsu valstī bijis deviņdesmito gadu vidū. Latvijā par kanibālismu cilvēks ieslodzījumā var pavadīt pat visu mūžu. Par atbrīvošanu lemj tiesa pēc ārsta ierosinājuma.

Speciālisti norāda, ka mūsu valstī esošo kanibālu motivācija bijusi pārspīlētas pārākuma apziņas izpausme. Tika nogalinātas divas sievietes un vēlāk arī sadalītas, viņu gaļa tika glabāta ledusskapī un lietota uzturā, jo slepkava šādi realizēja savu pārākuma apziņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas