Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Berlina piemiņas dienā Rīgā viesojas Pulicera prēmijas laureāte

Jau otro gadu izcilā filozofa un ideju vēsturnieka Jesajas Berlina (Isaiah Berlin) piemiņa vienkopus aicina Latvijas un Eiropas intelektuāļus. Pirmdien sākot no plkst. 13 Mazajā Ģildē triju pasākumu ietvaros tiks aktualizēti jautājumi gan par klimata pārmaiņām, gan par kultūras un garīguma vērtībām.

Pasākumos piedalās  grāmatas par alternatīvo enerģiju "Eating the Sun" autors un "The Economist" žurnālists Olivers Mortons (Oliver Morton), kā arī Pulicera prēmijas laureāte grāmatas "Gulags: Padomju nometņu vēsture" autore un amerikāņu žurnāliste Anna Aplbauma (Anne Applebaum) un citi.

Šogad tikšanās un diskusiju centrā būs jautājums par cilvēka brīvības un atbildības pret vidi robežām. Pasākuma patronese ir bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Plkst. 13:00 sāksies Oksfordas stila debates par klimata izmaiņām "Mums jābūt gataviem upurēt daļu savu brīvību, lai cīnītos pret klimata izmaiņām", kuras vadīs Roberts Kotrels (Robert Cottrell) no "The Browser". Debatētāju vidū būs Atis Zakatistovs no "Ideju partneru fonda", Anatols Kaletskis (Anatole Kaletsky) no "The Times", Marija Golubeva no Sabiedriskās politikas centra "Providus", kā arī grāmatas par alternatīvo enerģiju "Eating the Sun" autors un "The Economist" žurnālists Olivers Mortons (Oliver Morton).

Plkst. 16:30 Nils Muižnieks no Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta aizsāks apaļā galda diskusiju "Ko esam iemācījušies no ekonomiskās krīzes?". Diskusijā plānots pievērsties arī kultūras un garīguma vērtībām. Savas idejas un domas diskusijas laikā paudīs profesors Vjačeslavs Dombrovskis no Rīgas Ekonomikas augstskolas, žurnāla "IR" galvenā redaktore Nellija Ločmele, psihoterapeite Inta Dzelme un Aigars Bikše, mākslinieks.

Otro Jesajam Berlinam veltīto lekciju "Jaunais autoritārisms" plkst. 18:30 lasīs Pulicera prēmijas laureāte, grāmatas "Gulags: Padomju nometņu vēsture" autore un amerikāņu žurnāliste Anna Aplbauma (Anne Applebaum). Ar Annu Aplbaumu iepazīstinās pasākuma patronese Dr. Vaira Vīķe-Freiberga.

Jesaja Berlins (1909-1997), filozofs un ideju vēsturnieks, dzimis Rīgā 1909. gadā. Pasākumi Jesaja Berlina piemiņai tika aizsākti 2009. gadā kā daļa no viņa simtgades svinībām, kuras notika Rīgā no 6.jūnija līdz 10.jūnijam.

Berlina jubilejas pasākums šogad notiek ar Sorosa fonda - Latvija, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā, Lielbritānijas vēstniecības Latvijā, ASV vēstniecības Latvijā, Rīgas domes un Robert’s Books finansiālu atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas