Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Biedrība: sabiedrība ir informēta par fiktīvo laulību riskiem

Sabiedrība ir informēta, kas ir fiktīvās laulības, un lielākā daļa uzskata, ka šādas laulības ir riskantas, portālu Diena.lv informēja biedrība Patvērums Drošā māja par veikto aptauju.

No visa aptaujāto skaita 91% respondentu spēja atbildēt, kas ir fiktīvās laulības (no tiem 605 sievietes, 364 vīrieši). 627 respondenti uzskatīja, ka fiktīvas laulības ir problēma – tai skaitā 418 sievietes, 209 vīrieši.

Savukārt 188 cilvēki jeb 25,5 % no aptaujātajiem nezina vai uzskata, ka risku nav.

Vecuma grupa (19-35 gadi), kas visvairāk bija informēta par šo tēmu, visbiežāk arī šiem riskiem ir pakļauta, norādīja biedrības pārstāvji.

Sadalījumā pēc dzīves vietas aptaujāto vidū 77 % bija pilsētnieki, aptuveni 10% dzīvoja laukos un 13% respondentu atradās ārzemēs.

2009. gadā Latvijas pilsones Īrijā bija noslēgušas 257 laulības ar Pakistānas, 80 – ar Indijas, 20 – ar Bangladešas, kā arī ar Nigērijas, Afganistānas, Ēģiptes, Irākas, Sīrijas un citu valstu pilsoņiem. Savukārt pērn Latvijas pilsones Īrijā bija noslēgušas 143 laulības ar Pakistānas, 37– ar Indijas, 17 – ar Bangladešas, 11– ar Nigērijas pilsoņiem, liecina Ārlietu ministrijas sniegtā informācija.

Biedrība Patvērums Drošā māja ir organizācija, kas no 2007. gada sniedz valsts apmaksātos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cilvēku tirdzniecības upuriem. No šā gada 19. janvāra līdz 12. februārim biedrība rīkoja informatīvo kampaņu Fiktīvas laulības – slazds! ar mērķi informēt sabiedrību par fiktīvo laulību riskiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas