Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bijušais Maskavas mērs Lužkovs vēlas pārcelties uz dzīvi Latvijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kāpēc
k
Spriedu ne par Jums konkrēti, bet vispārīgi. Jaukties jau varbūt nejaucamies, bet ar paziņojumiem uzstājamies(valsts amatpersonu un analītiķu līmenī) visai regulāri, bet dīvaini. Piem. kad Lukašenko sastrīdas ar Krieviju par gāzes cenām, viņš ir nelaimīgais briesmīgās Krievijas apspiestais, kad piekauj savus opozicionārus, kautrīgi klusējam, kad Hodorkovski iesēdina-Krievija totalitāra valsts, kad savu Laventu sēdina tā arī lāga nepierādot vainu, tad tā kā viss kārtībā. Arī par Lužkovu jau vienu brīdi biji sākts runāt tā kā ar cieņu, jo redz atļāvies sacelties pret augstāko Krievijas varu. Laikam tāpēc vajadzīgs tik ilgs laiks notikušā izvērtēšanai, ka momentā grūti saprast, kas mums izdevīgāk, atbalstīt Lužkovu un nostāties pret visādi slikto Krievijas valdību vai nostāties pret Lužkovu un tādejādi "celties" Kremļa acīs. Bet mēs taču nebūt negribam celties viņu acīs. Lūk dilemma tiem, kas "nekur neiejaucas" (respektīvi lavierē) Visā šī kontekstā atļāvos paironizēt par konkrēto gadījumu.
lux
l
Jums pilnīga taisnība. Bet vai tāpēc, ka vēl nav politiskā mugurkaula, vajadzētu riskēt ar uzturēšanās atļauju cilvēkam, kura nelikumības neļāva pat vairs būt par mēru Kreivijā, kur korupcijas līmenis gandrīz viena līmenī ar Nikaragvu.
lux
l
Pagaidām gan tikai krievu naciki apgāna kapus. Tā ka pirms izskakies, pārbaudi faktus. Neapskaužu Tavu situāciju. Dzīvot valstī, kas Tev tā dara pāri. Tad nu dodies vien uz savu etnisko dzimteni, tur ātri vien Tev norādīs uz Tavu vietu. Te Tu tēlo lielu dāmu un bļausties vietā un nevietā.
elektriskais gans
e
Ja nu vienīgi, tuvāk pie Krievijas, Daugavpilī, tur ir labs cietums, it kā vecā cietoksnī. Tur tas vecais āzis lai dzīvo.
pamela
p
Jūs ne mani,ne radušos situāciju ne tik nesapratāt.Mēs nejaucamies viņu iekšejās lietās,ko gan nevar teikt par Lužkovu,kurš piesola tuvākā laikā divas valsts val.un mūsu valsts iekārtu salīdzina ar POLU POTU un Kambodžu.Palasiet vēsturi par notikumiem Kambodžā!Man gar Hodorkovski arī nav darīšana,gan pats tiks galā!ES atvainojos ,bet man PILNĪGI neinteresē kas notiek Krievijā ,lai tik Latviju liek mierā.Nepiešujiet man to ,ko es neesmu teikusi vai domājusi!
Bezdievis
B
Ar saviem nacistiem, našistiem un barkašoviešiem, ļimonovieciem un tamlīdzīgiem neonacistiem Krievija lai tiek galā pati. Par pārējo sarakstīto - ja tur būtu kaut kripatiņa patiesības, tad jau vienai nācijai vajadzētu dzīvot nesalīdzināmi labāk nekā citai, taču tā nav. Pie tam, lielākā daļa rūpniecības uzņēmumu tika nodoti rūpnīcu vadītāju rokās (tie paši komunistu ieceltie krievi). Kur tad ir tagad tā rūpniecība, kas tika atstāta viņu rokās? Viss izzagts un notērēts lepnās privātmājās. Ne velti lielākā daļa pircēju ekskluzīvajos un dārgajos nekustamajos īpašumos ir krieviski runājošie. Prokremliskās partijas sludina savu bubuli un biedē cilvēkus ar "deportēt ārvalstniekus no savam valsts, atņemt viņiem īpašumu" u.t.t. Laiks tā kā beigt murgot.
kāpēc
k
"kapēc",muļķis esi vai tikai tēlo?Ko dara Lukašs ar saviem opozicionāriem,tā ir viņu iekšejā lieta Protams, ka tēloju. Cerēju, ka tikšu saprasts. Atvainojiet par provokāciju, vien gribēju redzēt reakciju.Skaidrs, ka es saprotu, ka Latvijā cilvēkus vērtē tikai un vienīgi pēc tā vai viņi atzīst vai neatzīst Latvijas okupāciju. Un tad jau arī viņa ekonomiskās mahinācijas nav svarīgas. Varbūt pat politiskās nav svarīgas, ka tik nav vērstas pret mums, bet, ja vērstas pret Krieviju, tad vispār ideāli. Un attieksme pret Lukašenko un Hodorkovski šeit ir uzskatāms tam piemērs.( Un tikai nevajag stāstīt, ka Hodorkovskis ir cīnītājs par demokrātiju! )Man tikai ir stipras aizdomas, ka šāda pozīcija ir saucama par liekulīgu vai pat zaimojošu.
Inese
I
Bet es nevēlos šo onkuli Latvijā.
Anna
A
Pēc padomju laika pie varas Baltijas republikās atnāca titulnācijas pārstāvji. Par saviem galveniem iztikas līdzekļu avotiem, tie ir padarījuši legālus un nelegālus ienākumus no valsts īpašuma privatizācijas. Tā rezultātā birokrātija kļuva par dominējošo spēku visas trijas sabiedrības, pašas sabiedrības sāka sāpīgi pardzimties, tajās pastiprinājas sociālā anēmija. Latvijā un Lietuvā paradījušas pārmērīgie budžeta deficīti tika segti ar ārvalstu valdības aizdevumiem, Igaunija tika galā ar saviem līdzekļiem. Ievērojama uzņemēju daļa ankrotēja, citi aizbēga ar savu kapitālu ārvalstīs. Baltijas valstu sabiedrības balstās uz etniskas piramīdas principa. Tās augstākājā līmeņī atrodas tikai pie titulnācijas piederoša birokrātij un tas pamatnē - zemu kvalifikāciju algotu darbinieku masa no netitulnācijas iedzīvotājiem. Piramīdas vidū izvietoti uzņēmēju un kvalificētu darbinieku slāņi ir dziļi sadalīti pēc nacionālas piederības, un tādēļ nevar efektīvi pretoties birokrātijas visspēcībai. Etniskas piramīdas "kaulu atbalsts" ir labējas nacionālistiskas partijas. Labs atbalsts birokrātijas varas sistēmai i ir valodas politika. Tas ļauj novērst lielāko ārvalstnieku konkurentu daļu no valsts aparāta, bet privātajā sektorā nodarbinātos turēt pakļaušanā. Par Baltijas valsts etnokkratisku varas sistēmu "muskuļiem" var saukt regulāri notikošo etnisko mobilizāciju. Ar to palīdzību dominējošas elites novērš masu uzmanību no sociālekonomiskam problēmam un pārslēdz to neapmierinātību uz ārvalstniekiem. Baltijas valstīs notiekoša mobilizācijas divi galvenie saukļi ir: "Krievu nāk" un "Krievija apdraud mūsu neatkarību." Šo lozungu izmantošāna ļauj titulelitei saglabāt savu varu.
Bezdievis
B
Vaina drīzāk ir tajā, ka Latvijā politiskā kultūra ir ļoti švaka. Lielbritānijā neviens neuztraucas, ja uz turieni pārceļas Berezovskis. Viņi dzīvo mierīgi, jo zin, ka politikā viņš nulle, taču kā investors ir ļoti noderīgs. Pie tam, ne jau par velti Lielbritānija dod viņam patvērumu. Briti vienkārši māk ar stingru mugurkaulu uzstādīt savus noteikumus, kas atbilstu viņu interesēm. Tieši tāpat dara arī Vācijā vai jebkurā citā valstī. Un šīs valstis no tā iegūst labumu. Finanses aizplūst uz šīm valstīm, investīcijas pārceļas uz šīm valstīm, nodokļi tiek pārcelti uz šīm valstīm, darba vietas tiek pārceltas uz šīm valstīm u.t.t. Jūsu bažas ir vietā, jo mums ir švaki ar šo politisko kultūru, ar stingro mugurkaulu un Latvijas interešu aizsardzību. Tas arī ir ierastais iegansts, kāpēc Latvija parasti atsakās no šiem miljardieriem un līdz ar viņiem nākošajām investīcijām.
lux
l
Kā tad Jūs taisāties kontrolēt viņa neiejaukšanos politikā. Viņš jau sen ir iejaucies. Vai tad tiešām nav saprotams, kas ir SC finansētājs galvenais. Turklāt pat ezim skaidrs, ka tieši tāpēc viņš grib šo uzturēšanās atļauju. Kāpēc tad nepieteicās uz citu ES valsti? Naudas taču tam nelietim netrūkst.
xx.lu
x
Interesanti, kā tas nelietis sevi tagad dēvēs. Vai Juris Luškovs?
ano
a
Ja vinam,Luzkovam,ir ipasumi Latvija,kapec ne,lai dzivo! Vai tad citas valstis cel iebildumus pret LV cilvekiem,kuriem atrodas privatmajas citas valstis,un vini tanis dzivo,tacu ne!
onkulis
o
bet viņa nauda mums noder! piemērs-Abramovičs un Berezovskis tika Anglijā uzņemti atplestām rokām!
mala
m
respect! bet šejienes ļautiņi ienīst citu naudu un nesaprot,ka,jo vairāk bagāto,jo labāk citiem! ASV,pat dod pilsonību ārpus kārtas imigrantiem-miljonāriem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas