Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Biznesa inkubatoru izveide gandrīz pilnībā nonākusi viena uzņēmuma rokās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
etc
e
Labi rūkt!
obroks
o
vārds vietā. kāds gribēja sev putru vienam savākt, bet izrādījās, ka citiem skaistāks šķīvītis. nevajadzēja rīkot konkursu - tad nevajadzētu brēkāt un vaimanāt...
seko līdzi
s
Pirms komentējiet, jaiedziļinās konkursa nolikumā! Tas bija ar 3 ierobežojumiem, un jau pašā sākumā izslēgta godīga konkurence! Labi, ka tagad, jo konkurs aizsludināšanas laikā nebija iespējams apstrīdēt IUB iepriekš izstrādato atklāta konkursa nolikumu konkrētai teritorijai! Tāpat zinot kā ar TP virziibu tika mainīti MK noteikumi, lai šo pašākumu iegūtu Rīgā! SORRY! Nu netika nauda TP uz ko bija cerējuši gadus 3-4! Cerams, ka IUB paskatīsies, kāpēc tika ierobežota vieta - tikai Rīgas kultūras vēsturiskā mantojuma teritorija? Kāpēc tai jābut iezīmētam Rīgas attīstības plānā, kurš jau pirms tam tika mainīts un tajā ir tikai viena teritorija - Spīķeri. Čulkstēna jau ir tikai izkārtne. Vinja jau strādāja TP KM Demakovas vadībā un ir rokas attāluma persona... Saprotiet taču! Rīgā ir vēl vairākas iniciatīvas, kas pelnījušas BI statusu un aktivitātes dara bez miljonu atbalsta! Ir zināms, ka vienu ES naudas sadlai jau pārsūdzēja ES un atcēla rezultatus. Nu cerams, ka arī uz šiem miljoniem tiks sludināts atkārtots konkurss, jo skat - Spīķeri jau pēc būtības nav BI, bet gan elitāru maksās institūciju (t.sk. valsts) apmešanās vieta... Un kāpēc valstij un pašvaldībai jāatattīsta privāts īpašums???
Seskaģīmis
S
Kā jau zinātājiem labi zināms, Zanes līdzšinējā darbība radošo industriju atbalstā ir vainogojusies ar ļoti daudzskaitlīgiem piemēriem jauno censoņu konvertācijā par miljonvērtiem projektiem, jaunajiem Google, Nokia, un Minox analogiem. Un protams, nav ticis piemirsts arī nedaudz lokālāku, komercializācijas panākumu ziņā, loks - Aerodium, Stendera ziepes, Madara Cosmetics, JZ Microphones, kurš gan cits, ja ne Zanes harizma ir spējusi tiem nokļūt tur, kur tie tagad... Un tagad, biedri, ir jālikvidē pēdējais atpakaļrāpuļu bastions LIAA, lai Zanes mācība caurstrāvotu Rīgu, Londonu, Tokiju un Ņujorku!
kristala bumba
k
Pārmetums "Smiekliem", kauns - kā tā var rakstīt profesionāls zīlnieks. Es prognozēju pēc plānētu stāvokļa. Abu firmu horoskopa karte rāda, ka ja uzvar Jānis un API, tad radošais inkubators būs veiksmīgs, bet ja uzvar Zane - tad nauda tiks savākta un notralināta. Zanes līdzšinējās biznesa inkubatora darbības horoskops pēc planētu stāvokļa arī nav bijis labs un produktīvs. Zanei ir perspektīva gleznošanā.
undine
u
Pēdējā laika notikumi rāda, ka laikam jau divdesmit gadu laikā neesam iemācījušies vadīt paši savu valsti. Korupcija un demokrātijas imitēšana. Ierēdņi un politiķi roku rokā un, viens otru piesedzot, izdomā un īsteno nodokļu maksatāju naudas apgūšanas shēmas savtīgos nolūkos. Tie, kas par šīm shēmām kaut ko zina, klusē, jo vai nu baidās, vai arī vairs nezina, kas ir labs un kas ir ļauns. Vienīgās cerības ir uz brīvprātīgām, privātām, pilsoniskām iniciatīvām bez valsts darboņu un naudas iesaistes. Un tas viss laikā, kad Igaunijā jau ir atvērti un darbojas vismaz divi radošās industrijas inkubatori Tallinā un viens - Tartu.
who cares
w
Tad Zanei derēja arī padomāt par argumentāciju. 8EUR ir daudz. Nav gan mirstama vaina.
who cares
w
:) Bišķi jau ar 'sakariem' ir sakars, bet 8EUR vs. 2-3EUR ir daudz būtiskāk projekta veiksmīgai realizācijai. LIekas, ka inkubācijas pamatdoma ir īpaši saudzējoši apstākļi, lai būtu, kur atsperties. 8EUR nebūt nav nekas saudzējošs.
smiekliem
s
Atšķirība ir tāda, ka ja uzvarētu Zane, tad tajos Spīķeros kultūras inkubators būtu un kaut kas notiktu, bet ja tā otra kompānija - tad vienkārši nauda tiks savākta un viss. Tiem cilvēkiem nav ne kompetences vai vēlēšanās attīstīt radošās industrijas.
x
x
jaa.. LIAA pat monopolu nespej noverst?:)
smiekli
s
smieklīgi, bet šajā gadījumā divi kaktu kantori sastapušies. Zanei Čulkstēnai ir Helēnītes (TP biznesa īpašnieku) aizmugure, tāpēc jau arī ideju izauklēja, vienīgie arī pieteicās un skaidrs, ka būtu dabūjuši, ja vien ne LIAA Ozols, kam helēna kā dadzis acī, uzzinot par Čulkstēnas statusu (es atvainojos, bet paskatās, no kā Spīķeri tiek īrēti, cik ļoti un ar ko tagadējie īrnieki un Spīķeru īpašnieki ir draugos), savanģoja savējo uzrakstīt pieteikumu. Tad nu KIM TP naudas kāstuves kantoris sacēla brēku, pa visiem mēdijiem sūdzējās, e, kā negodīgi konkursi notiek - viņi ideju iedod, projektu uzrīko un vienīgie piedalās a tagag vēl kads sagribējis uz naudiņu pretendēt!!! Tiesa, tagad uzvarējušais variants jau arī nav nekādas ideju un mērķu bīdītājs. tā kā abi labi un 1,5milj, atkal aiziet gar degunu LV kultūrai, jo kulturāļi ir vēl netīrāki par politiķiem un mediķiem, proti, kāš naudu tapat kā visi citi, taču piesedzas ar kaut kādu "gara gaismas nešanas" lapelīti. miltos uz ziepēs visus!!!
Apsveicu!
A
vai kads par ko saubas? mums likumdosana tada, lai varetu legali zagt sadas shemas...................................................... .....................
Kodols
K
API pret šādu salīdzinājumu nebutu nekadu iebildumu, jo no 10 inkubatoriem, kas lidz sim Latvijaa darbojaas, tad ar API saistiitie divi inkubatori bija pēc rādītājiem divi labaakie. Viens piemeers: Biznesa inkubatora uzņēmumu samaksātie nodokļi 2008.gadā: šajos inkubatoros bija 10 reizes labāks cipars nekā kokurentu inkubators. Pie tam tas ir no reāliem uzņemumiem, kas ir izauguši inkubatorā.
Zigurds
Z
LIAA un citi kantori, inkubatori ir parazīti un jālikvidē. Jo atrāk, jo labāk.
kepons
k
Cik esmu dzirdejis, RII pirmie visu izdariija lai varetu ko tadu attistit, par to uzzinaaja, atvainojos, kraani- API, kas meginaaja izchakareet visu pasakumu un savakt pikji! Tagad vinjiem tas ir izdevies!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas