Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Brigmanis: Ja nesaplēsīsimies, strādāsim kopā arī nākamajā Saeimā

Tas ir maldīgs priekšstats, ka ļoti vēlamies tieslietu ministru, jo, kad parādījās vakantais amats, to uzticēja Uldim Augulim (ZZS), līdz ar to, loģiski, mēs virzījām arī kandidatūras, intervijā Latvijas radio šorīt sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Šodien koalīcijas partijas vēlreiz mēģinās vienoties par vakanto ministru kandidātiem.

Premjers pieļāvis – ja šodien neizdosies vienoties, ministru pienākumus uzticēs pildīt parlamentārajiem sekretāriem.ZZS virzīs kandidatūras visiem amatiem – gan ārlietu, gan tieslietu, gan arī pašvaldību lietu ministra amatam. Domāju, ka nav izsmelts jautājums par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas atstāšanu līdz vēlēšanām, teica A.Brigmanis. Šo ministriju varētu sadalīt jaunā Saeima. Viņš bija skeptisks par parlamentāro sekretāru iecelšanu ministru vietā, jo, pēc A.Brigmaņa teiktā, līdz ar Tautas partijas ministru aiziešanu, atlaisti arī parlamentārie sekretāri un tādu neesot. Viņaprāt, ārvalstu partneriem nebūs arī pieņemams, ja ārlietu ministra pienākumus pildīs parlamentārais sekretārs.Tomēr pēc A.Brigmaņa uzsvēra, svarīgāks jautājums par ministru kandidātiem ir jautājums par nākamā gada budžeta projektu un tēriņu samazināšanu. ZZS nepieļaušot pensiju samazināšanu.“Smagākais jautājums ir cits – ekonomiskā situācija un redzējums. Skaidrs, ka ķersies klāt sociālai sfērai, tā ir mūsu pārraudzībā esošā joma. Pensiju samazināšanu mēs, protams, nepieļausim, tie nav populistiski vārdi, tas ir reāli. Te būs šie lielie jautājumi - kā redzēs perspektīvā šī nākamā gada aprises.”Viņš uzskata, ka ZZS kopā ar _Vienotību _un TB/LNNK nostrādās līdz šīs Saeimas beigām, “ja nesaplēsīsimies galīgi, strādāsim kopā ar nākamajā Saeimā”.

Par to, vai Aivars Lembergs būs ZZS oficiālais premjera amata kandidāts, A.Brigmanis norādīja - "negribētu tā teikt, jo neesam par šo jautājumu sprieduši".

"Pašreiz šī vieta ir vakanta."

Jautāts, vai viņš pats varētu tikt virzīts šim amatam, A.Brigmanis atbildēja: "Paldies, es palieku savā vietā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas