Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Broks: 19 gadu vecumā nav jāsēž skolas solā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
LIF
L
12 klases ieviesa, jo bija jāmācās krievu valoda (daudz stundas), kā arī regulāri "izgudroja" kādu jaunu priekšmetu vai tā sadaļu. Bet svarīgākais nav pāreja uz 11 gadīgām macībām, bet sakārtot arodizglītību, jo ar katru gadu pieaug 9 klases nebeidzēju skaits, kā arī jauniešu vēlēšnās iegūt arodu un sākt darba dzīvi, kai nodrošināru sevi un varētu tālāk izglītoties. Tas nozīmē visas sistēmas (mācību grāmatas, skolas tehniskais aprīkojums, skolotāju kvalifikācija, māčibu metodes, pamatoti pētījumi utt.), lai to veiktu nepieciešami 3-4 gadi, bet jāsāk nekavējoši.
Guntis
G
1. Ja cilveeks saak no 6 gadiem, tad vidusskolu beidz 18. 2. Reformas reformu peec nehuj taisiit, arii eksperimentiem Latvijai nav naudas. 3. Un kas tad ir jaadara jaunietim 19 gadu vecumaa, Broka kungs?
ehh
e
ai nu tas ir smieklīgi - pārkvalifikācija, nauda, laiks. mums darbā reizi pusgadā mainās politika, jo mainās reālā situācija, mainās programmas, ja mēs čīkstētu, mūs vienkārši atlaistu, strādājam un ir kārtība, drausmīgi jau nu sarežģīti vielu sakoncentrēt. ļoti jau nu augstu kvalifikāciju tur vajag.
kādreiz učene
k
Priekšmetu programmas ir pārbāztas ar nevajadzīgām lietām. Kādreiz pati skolā mācījos no "resnas" 5.-8. kl. latv. gramatikas grāmatas, ko izmantoju arī, lai iestātos augstskolā. Kad pati sāku mācīt latviešu valodu, nācās mācīt jau tādus murgus... Vēl tagad mājās ir tā pirmā jaunā dzeltenā murgainā 7.-9. kl. Latviešu valoda, ko dažkārt izmantoju uzdevumiem, bet joprojām nesaprotu, kam tas viss normālam cilvēkam vajadzīgs. Jo rezultātā daudzi neapgūst pat gramatikas pamatus. Un pat man, strādājot latviešu valodas jomā (vairs ne kā skolotājai), šīs specifiskās zināšanas labi ja reizi dažos mēnešos vajadzīgas. Paretam mācu latviešu valodu arī ārzemniekiem, un kāds skots stāstīja, ka viņš skolā angļu valodā mācījies tikai rakstīt, lasīt un savas domas izteikt, bet visus laikus utt., t.i., specifisko gramatiku, mācījies tikai augstskolā.
UNDO
U
KAD VIDUSSKOLAS BEIGS UZŅEMT VISUS SLAISTUS UN VIŅI TUR SĒDĒS PA ČETRI GADI UN NEKO NEDARĪS?
psss....
p
un ko darīs ar mākslas skolām un profenēm,kur mācās 4gadus? Jūsu zināšanai tur ar 4gadiem pilnīgi pietiek...
Nu jā
N
Tas laikam ir ar nolūku, lai mūsu vidusskolu diplomi nekotētos ārzemēs un bērni nebrauktu studēt. Vācijā ir 13 gadi vidusskolā. Daži no viņiem beidz skolu 21 g.v
nu jā > sakne
n
Ne, es tikai teicu, ka mūsu vidusskolas diplomi būs nepietiekami, lai stātos augstskolās ES-ā. Par moku kambariem neko nezinu, man ir lbas atmiņas par manu skolu.
  • 1
  • 0
sakne
s
Tu salīdzināji mūsu "moku kambarus" ar vācijas skolām? Nu vai zini...
  • 3
  • 0
derko
d
Noladetie zagli tikai doam ka apzagt Latviasj tautu, pensionarus un bernus. Vai tad prezdienta amata ir jasez tik veciem kretiniem, kuri ir aprobezoti, slinki, nespejigi kadi bija Ulmanis, Freiberga un skiet ka tads pats bus Berzins?
francija54
f
Pareizi vajag jaunas sejas kravcovu un zdanoku!!
  • 3
  • 0
Elva
E
Vai dieviņ, Broks ir pamodies! No augšas tiek dota komanda un Broks tagad zinās, ko darīt. Nožēlojami un smieklīgi. Visi ZZS ir vienādi!
borcinsh
b
piekritu "gudrniekam-brokam" , latvieshiem izglitiba nav vajadziga ! 19 gad. vecumaa vajag jau stradat ES Valstis ! .... paliks tachu vel daudz komunistus - lai vini buve sev "laimigu nakotne" ar toloniniem !!!
es
e
Tikai jāskatās, lai Latvijas izglītība 11 gadu garumā tiktu atzīta arī Eiropā un jaunieši varētu iestāties Eiropas augstskolās. Ja izglītības sistēmas nebūs salīdzināmas, tad arī šādu iespēju nebūs.
ome
o
Loti pratiga un atbalstama doma par vidusskolu ar 11.kl. Nekas nav javeido ne no jauna, ne jaaprobe, jo 12.kl. tapat ir totala vielas ATKARTOSANA un neka ipasi jauna klat ari nav. Musu jauniesiem - lielakajai dalai ,skola ir kluvusi par tusinu un izklaides vietu - atnak uz 1.stundu, pazimejas, tad no nakamajam 4-5 aiziet pastaiga uz kafejnicu vai spelu zali, un atkal ierodas uz pedejo stundu. Es gaidu krietnu devu uzbrukumu un noliegumu, ka ta nav, bet ta ir realitate LOTI lielai dalai musu vidusskolenu. Sen ir laiks domat par macibam vidusskola, beidzot to ar 11.kl. Jauniesiem ir pedejais laiks sakt NOPIETNI MACITIES!!!
puķuzirnītis
p
Atceroties savus vidusskolas laikus, tur nekādus jaunus pamatus neieguvu. Viss balstījās uz pamatskolā apgūto. Daudz lieka tika mācīts.
nv
n
ir lietas, kuras uzskatu par pareizām, un ja pēkšņi tās par tādam uzskata arī kāds man ne visai tīkams politiķis, tad lai nu tā būtu. Šī ir viena no tām - man arī neliekas ļoti vajadzīgi 12 gadi skolā, kādreiz bija 10, 11 gadu izglītība un cilvēki izmācījās un ir vēl gudrāki pār tiem, kas tagad tās skolas beidz. Bet vispār tās izglītības reformas ir gatava katastrofa - katru gadu kaut ko jaunu izdomā, tāpēc arī normāli nevar mācīties. Un par tām grāmatām - nu pilnīgi piekrītu "gl".
ej dir...ektoram sūdzēties
e
Un ko lai 12. klases skolēni dar ar savu jaunatrasto brīvo laiku? Žēl ka lielisks bezdarbs Latvijā. nekas jaunieši dzers alu, kļūs par sīkiem huligāniem, jo nekas nav ko darīt šajā ............ valstij. Latvijas nākotne..... Valdība nespējīg nekompetenta jau otro paaudzi
;)
;
Uh, kāda Jums latviešu valoda! Kur tādu ieguvāt, taču ne 12 gadus skolas solā sēžot?? Laikam aliņu sūcāt jau no 3. klases?
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas