Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Čikāgas latviešu organizāciju apvienība: norobežojamies no atbalsta Šleseram

Čikāgas latviešu organizāciju apvienības prezidija locekļi stingri norobežojas no iniciatoru grupas, kuri Čikāgā veido atbalsta grupu Rīgas mēra kandidātam Aināram Šleseram (LPP/LC). Paziņojumā prezidijs pauž pārliecību, ka šāda nostāja ir vairumam Čikāgas latviešu.

"Ievērojot demokrātiskās kārtības normas, kuras garantē katram pilsonim brīvu izvēli politiskos jautājumos, Čikāgas latviešu organizāciju apvienības prezidija locekļi ir tomēr nolēmuši stingri norobežoties no Čikāgas latviešu iniciatoru grupas, kura atbalsta Aināra Šlesera kandidatūru Rīgas pilsētas galvas amatam. Mēs esam pārliecināti ka šāda nostāja ir arī vairumā Čikāgas un apkārtnes latviešiem," teikts paziņojumā, ko parakstījis apvienības priekšsēdis Jānis Vilciņš.

Tāpat atbalsta grupai apvienība vēlas atgādināt, ka "viņu ieteiktās kultūras un izglītības apmaiņas, kā arī aprūpes programmas ar Latviju ir jau plašā apmērā un caur daudzām latviešu organizācijām darbojušās kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, tātad 18 gadus".

Jau vēstīts, ka LPP/LC saņēmis Amerikas latviešu vēstuli ar atļauju dibināt atbalsta grupu A.Šleseram mēra amatā, "jo uzskatām Jūs par labāko kandidātu". Vēstulē arī pausta pārliecība, ka Latvijas un ASV latviešu sadarbība nav tik laba kā tā varētu būt. "Mēs vēlētos iesākt kultūras apmaiņas, piemēram, lai Latvijas bērni apciemotu latviešu vasaras nometnes Amerikā, un mūsu bērni varētu braukt uz Latvijas vasaras nometnēm," teikts vēstulē LPP/LC.

LPP/LC mājas lapā ievietotais vēstules teksts liecina, ka to parakstījuši: valdības konsultants
Ilmārs Bergmanis, zvērināts advokāts Roberts Blumbergs, Čikāgas pilsētas parku un izklaides centru pārraudzības nodaļas vadītājs, Aleksandrs Briedis, Saules enerģijas spēkstacijas pārvaldošas kompānijas vadītājs Ēriks Brolis, grāmatvede Kristīna Čunčule, IT kompānijas vadītājs Andis Dimants, mediju analītiķe
Mārīte Erkmane, Golfa kluba vadītājs Edvīns Erkmanis, Jr., jurists Nils Krūmiņš, mūzikas producents Edgars Legzdiņš, automašīnu iekārtu pārdošanas menedžeris Laris Madisons, grafiskais dizaineris Māris Puķītis, zinātnieks Haralds Robežnieks un ierēdnis Juris Velkme. Kā kontaktpersona norādīts R. Blumbergs, kurš arī publicējis apjomīgu atbalsta rakstu portālā DELFI.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Čikāgas latviešu organizāciju apvienības paziņojums (pilns teksts)

A. Šlesera atbilde atbalsta grupai Čikāgā

Atbalsta grupas vēstule A. Šleseram

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas