Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Cilvēkus satrauc aģitācija baznīcā, universitātē un tramvajā

Vairāki lasītāji _Diena.lv _sūdzējušies, ka partijas nedēļu pirms vēlēšanām sākušas izvietot savus aģitācijas materiālus vietās, kur, viņuprāt, tas nebūtu pieļaujams. Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (LU SZF) bijuši atrodami _Vienotības _reklāmas materiāli, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) materiāli svētdienas, 26.septembra, dievkalpojuma laikā bijuši Rīgas svētā Franciska Romas katoļu baznīcā, bet 11.maršruta tramvajā tajā pašā dienā redzēti _Atbildības _bukleti.

Valsts policijas Rīgas reģiona Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava uz Diena.lv jautājumiem, vai šajos gadījumos nav saskatāmi aģitācijas likuma pārkāpumi, atbildēja, norādot, ka vadoties tikai no žurnālistu sacītā “ir nenopietni vērtēt - ir vai nav pārkāpumi. Šādās situācijās vienīgā pareizā rīcība - rakstīt iesniegumu Valsts policijai. Tad tiks sākta administratīvā lietvedība, kuras laikā Valsts policija un, ja nepieciešams, citas atbildīgās institūcijas izvērtēs – vai konkrētajā gadījumā ir vai nav saskatāmi pārkāpumi”.

Diena.lv pastāstīja lasītāja Laura, svētā Franciska baznīcā ZZS reklāmas materiāli bijuši izvietoti vairākās vietās pie ieejas, tomēr dievkalpojuma laikā nekādas aģitācijas par šo partiju neesot bijis.  Draudzes prāvests Oļģerts Aleksāns atzina, ka pēc kāda vīrieša lūguma atļāvis baznīcā izvietot šos materiālus un nekā slikta tajā nesaskatot.

Savukārt cits lasītājs – Māris – pagājušajā nedēļā pamanījis Vienotības deputāta kandidātes Ilzes Viņķeles reklāmas materiālus LU SZF netālu no galvenās ieejas, tādēļ jautā: “Vai tā nav pretlikumīga priekšvēlēšanu reklāmas izvietošana?”

LU SZF izpilddirektore Gita Blaua skaidroja, ka fakultātes darbinieki ļoti stingri kontrolējot jebkādu materiālu izvietošanu pie ziņojumu dēļiem, un tie jāsaskaņo ar universitātes sabiedrisko attiecību departamentu. Savukārt vietā, kur bijuši I.Viņķeles reklāmas materiāli, dažādus bukletus parasti izvietojot fakultātes studenti. G.Blaua pieļāva, ka reklāmas materiālus tur, garām ejot, varētu būt nolikusi pati I.Viņķele, kura ir šīs fakultātes doktorantūras studente. “Jebkurā gadījumā, mums ir stingrs uzstādījums, ar kuru esam iepazīstinājuši arī studentus, ka nevienu politisko spēku nereklamējam,” uzsvēra G.Blaua.

Cita portāla lasītāja, braucot ar 11.maršruta tramvaju, ievērojusi, ka kastītē, kurā parasti stāv bezmaksas maršrutu kartes, bijuši ielikti sociāldemokrātisko partiju apvienības Atbildība reklāmas avīzītes. Reklāmu izvietošanu Rīgas sabiedriskajā transportā Rīgas satiksme (RS) deleģējusi uzņēmumam Pilsētas līnijas, un tā pārstāve Diena.lv norādīja, ka reklāmu izvietošana esot bijusi saskaņota gan ar šo uzņēmumu, gan pašu RS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas