Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

CVK aicina piedalīties EP vēlēšanās, arī ja nav saņemta informatīvā vēstule

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aicina piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, ja arī nav saņemta informatīvā vēstule, šodien kopīgajā preses konferencē ar EP biroju Latvijā žurnālistiem pauda CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Bērziņa aicināja "neapvainoties uz valsti" par informācijas nesaņemšanu un piedalīties vēlēšanās, jo katra vēlētāja balss ir svarīga. Viņa norādīja uz iespējām noskaidrot iecirkni pa CVK tālruni 67 049 999 no 20. maija līdz 23. maijam no plkst. 8 līdz 20, 24. maijā no plkst. 7 līdz 24 un 25. maijā no plkst. 7 līdz 20.

CVK priekšsēdētāja norādīja, ka vēlēšanu naktī konkrētajā vēlēšanu iecirknī klātesošajiem mediju pārstāvjiem un novērotājiem būs pieejama informācija par tajā saskaitītajiem vēlēšanu rezultātiem. Savukārt pēc iecirkņa slēgšanas informācija par rezultātiem vairs netiks izpausta līdz pusnaktij uz 27. maiju, kad balsošana būs noslēgusies visā Eiropas Savienībā.

Bērziņa arī atgādināja, kas jādara, lai attiecībā uz kandidātiem izdarītās atzīmes biļetenos būtu derīgas. Attiecībā uz pretendentu, ko vēlētājas grib atbalstīt, kandidāta uzvārdam blakus esošajā rombā ir jāievelk plusiņš. Savukārt negatīvo attieksmi var paust, nosvītrojot kandidāta vārdu un uzvārdu.

Ja iepriekšējās balsošanas dienās paredzēts balsot citā vēlēšanu iecirknī, nevis tajā, kurā balsotājs iekļauts vēlētāju sarakstā, tad jārēķinās, ka tas vidēji var prasīt piecas līdz 20 minūtes, kamēr notiek sazināšanas iecirkņu starpā, pastāstīja Bērziņa. Nobalsot citā nevis sākotnēji paredzētajā iecirknī varēs tikai iepriekšējās balsošanas dienās no 22.maija līdz 24.maijam, kad iecirkņi strādās dažas stundas.

Iepriekšējā balsošana Latvijā notiks trešdien, 22. maijā, no plkst. 17 līdz 20, ceturtdien, 23. maijā, no plkst. 9 līdz 12, piektdien, 24. maijā, - no plkst. 10 līdz 16.

EP vēlēšanas notiks 25. maijā no plkst. 7 līdz 20.

Top komentāri

CVL!
C
Bet kurš atbildēs par vēlēšanu sabotēšanu? Tā taču ir tīra interfrontes sabotāža pret Latvijas valsti. Kurš interfrontists no CVK noslēdza līgumu ar Latvijas ienaidniekiem, kuru "firma" atrodas kaut kādā dzīvoklī? Kāpēc nekas netika darīts laicīgi? Jau kādus 2 mēnešus runā par to, bet kas notiek? Tikai kaut kaās sodiņš uzlikts? Un tālāk?
piesiets vienam iecirknim
p
Stulbi, ka EP vēlēšanās esmu piesiets vienam iecirknim
Raimonds
R
Nepiegādājāt man laicīgi paziņojumu,tad ejiet dirst ar savām vēlēšanām!!!Man nav nekas jāmekle nekur un nav nekur jāzvana!Kamēr Cimdars vadīja CVK tāda bardaka nebija! Kā ielika to stulbo BĀBU,tā sākās bardaks!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas