Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

CVK lems par liegumu Ždanokai kandidēt vēlēšanās

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien sanāks uz sēdi, kuras darba kārtībā iekļauts jautājums par Latvijas Krievu savienības 13. Saeimas deputātu kandidātes Vidzemes vēlēšanu apgabalā Tatjanas Ždanokas svītrošanu no kandidātu saraksta, vēsta CVK.

CVK rīcībā ir tiesas spriedums, kas apliecina, ka Ždanoka ir darbojusies Latvijas Komunistiskajā partijā pēc 1991. gada 13. janvāra, un tāpēc uz kandidāti ir attiecināms Saeimas vēlēšanu likumā noteiktais kandidēšanas aizliegums. Tomēr, ņemot vērā Satversmes tiesas norādījumu katru šādu gadījumu izvērtēt individuāli, lai pārliecinātos, vai persona ar savu rīcību joprojām apdraud Latvijas valsts neatkarību un demokrātiskas tiesiskas valsts principus, CVK lūdza papildu informāciju Drošības policijai un Satversmes aizsardzības birojam.

Tāpat otrdien CVK sēdē varētu tikt iekļauts jautājums par No sirds Latvijai deputātu kandidāta Rīgas vēlēšanu apgabalā Jevgēnija Sadovska svītrošanu no kandidātu sarakstiem, par kuru CVK rīcībā ir Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņas. Tās liecina, k  uz viņu attiecināms Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojums, kas liedz pieteikt par kandidātiem un Saeimā ievēlēt personas, kuras sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta. Par Sadovska svītrošanu CVK varētu lemt, ja līdz sēdei nesaņems papildu informāciju par to, ka kandidāta sodāmība ir dzēsta.

Top komentāri

GG
G
Mīņājas un mīņājas tās CVK ap to Ždanoku. Sen jau bija jāizlemj, mīkstmieši gaudenie!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
NEKĀDAS ŽDANOKAS !!! NEKĀDU KRIEVU FAŠISTU !!!
Ja
J
Ko viņi to cūku nedzen no Latvijas āra, nahalka
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas