Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

CVK piektdien reģistrēs šonedēļ iesniegtos kandidātu sarakstus

Piektdien, 27. jūlijā, pulksten 11 notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā 13.Saeimas vēlēšanām tiks reģistrēti šonedēļ iesniegtie Jaunās Konservatīvās partijas un Rīcības partijas deputātu kandidātu saraksti, vēsta CVK.

Saeimas vēlēšanu likums paredz iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus reģistrēt Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē un pēc tam pārbaudīt sarakstos pieteikto kandidātu atbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām. Piemēram, sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru tiks pārbaudīta kandidātu sodāmība, sadarbībā ar Totalitārisma seku dokumentēšanas centru – kandidātu iespējamā sadarbība ar ārvalstu drošības dienestiem vai  darbošanās pretvalstiskās organizācijās pēc 1991.gada 13.janvāra, bet Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistrā tiks pārbaudīts, vai  kandidāti ir Latvijas pilsoņi, kas sasnieguši 21 gada vecumu.

Pēc reģistrēšanas iesniedzēji kandidātu sarakstu vairs nevar atsaukt, grozīt vai labot. Izmaiņas sarakstā drīkst veikt tikai CVK Saeimas vēlēšanu likumā paredzētajos gadījumos, piemēram, svītrojot kandidātus par neatbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām vai veicot tehniska rakstura labojumus.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 13.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 7.augustam. Ar vēlēšanām iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties 13.Saeimas vēlēšanu mājaslapā 

13.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 6.oktobrī.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
VIRAŽAJU SOČUSTVIJE BEDNIM OKUPANTAM ! NU ŅE ĻUBJAT VAS V LATVIJI !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas