Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

CVK turpina gatavoties referendumam

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pēc Satversmes tiesas (ST) lēmuma neapturēt referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai turpinās gatavoties 18.februārī paredzētajai tautas nobalsošanai, apliecināja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa. CVK piektdien sēdē plkst. 16 plāno apstiprināt galīgo referenduma balsošanas zīmju maketu, un piektdienas vakarā tas arī tiks nodots iespiešanai tipogrāfijā.

Bērziņa sacīja, ka CVK sēdē piektdien arī paredzēts pārrunāt aktualitātes tautas nobalsošanas sagatavošanā, izveidot vēlēšanu iecirkņus un vēlēšanu iecirkņu komisijas ārvalstīs, apstiprināt kārtību, kādā sarīkojama tautas nobalsošana ieslodzījuma vietās, kā arī lemt par pašvaldību rosinātajām izmaiņām Latvijas vēlēšanu iecirkņu sarakstā.

Viņa norādīja, ka ST lēmuma gaidīšana nav aizkavējusi gatavošanos referendumam. "Mēs jau iepriekš teicām, ka atlikām tikai tos darbus, ko varēja atlikt, citas lietas mēs turpinājām darīt, gatavojoties arī tam gadījumam, ja referendums tomēr notiks, " pastāstīja Bērziņa.

Viņa gan atzina, ka neērtības varētu būt balsošanas zīmju iespiedējam, jo 1,6 miljonu zīmju iespiešana ir tikai daļa no darba.

Jau vēstīts, ka ST piektdien nolēma neapturēt referendumu, taču ir ierosinājusi lietu par tautas nobalsošanas likuma atbilstību Satversmei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas