Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Daļa deputātu nepiedalīsies referendumā par 10.Saeimas atlaišanu

Vairāki deputāti nepiedalīsies 23.jūlijā notiekošajā referendumā par 10.Saeimas atlaišanu un parlamenta likteni atstās tautas ziņā, liecina portāla Diena.lv veiktā deputātu aptauja. "Es nepiedalīšos referendumā, lai vērtē cilvēki, kuri nāks balsot. Tie, kuri atnāks, visticamāk, atbalstīs Saeimas atlaišanu," portālam Diena.lv sacīja deputāts Vitālijs Orlovs (Saskaņas centrs, SC). Viņš uzskata, ka bijušā prezidenta Valda Zatlera lēmums ir saistīts ar to, ka viņš pats vēlas būt politikā.

Līdzīgās domās ir arī Edgars Zalāns( PPL): "Prezidents nebija izvērtējis situāciju, darīja to savu politisko mērķu un politiskās karjeras vadīts," piebilstot, ka 9. Saeima bija pelnījusi atlaišanu, bet 10.Saeima – nē. "Valstij ir nepieciešama stabilitāte, nevis spēlēšanās un atriebība," norādīja E. Zalāns.

Arī Ingmārs Līdaka (ZZS), kas balsos pret Saeima atlaišanu, domā līdzīgi: "Palieku pie viedokļa, ka iemesls Saeimas atlaišanai, kas ir izskanējis, nav īstais. Īstais iemesls ir prezidenta apjukums. Manuprāt, atlaišanu vairāk ir pelnījusi iepriekšējā Saeima." Arī viņš uzskata, ka Saeima tiks atlaista, tomēr norādīja, ka daudziem deputātiem būtu būtiski, ja iegūtu vismaz 10-15% pret.

Kārlis Seržants (ZZS) vēl nav izlēmis, kā balsot, vien piebilda, ka darīs tā, kā valstij būs labāk: "Balsošu kā valstij labāk, bet vēl līdz galam neesmu izlēmis. Man likās, ka šī Saeima varēja strādāt. Vai valstij būs labāk, atkarīgs no tā, ko ievēlēs." Portāla draugiem.lv aptaujā K.Seržants gan nobalsojis pret Saeimas atlaišanu.

"Netēlošu gaišreģi un  nesaukšu procentus, bet  Saeimu atlaidīs - nav variantu. Ja vērtē, kā Saeima strādāja pirms referenduma izsludināšanas, tad es arī uzskatu, ka jāatlaiž, savukārt, ja vērtē, kā strādā tagad, tad nē. Nekad nav bijis tik labs Saeimas sastāvs," norādīja Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Ivans Klementjevs (SC) cer, ka viņa partija pēc referenduma jaunajā Saeimā iegūs vēl vairāk vietu: "Negatīvi vērtējams tas, ka vajadzēs apmācīt cilvēkus, tiks zaudēti 3-4 mēneši darba. Prezidents deva rīkojumu, mums atliek tikai piekrist." I. Klementjevs sacīja, ka visi SC pārstāvji ir vienojušies, ka balsos par Saeimas atlaišanu.

Janīna Kursīte (Vienotība) referendumā dienā atradīsies ārpus Latvijas, tādēļ nepiedalīsies referendumā: "Šajā situācijā tautai ir jāizsaka savs viedoklis. Dzīve ir dzīve, tā jāpieņem tāda, kāda tā ir. Uzskatu, ka Saeimu atlaidīs. Domāju, ka nav daudz tādu, kas to apšauba."

Jau ziņots, ka referendums par 10. Saeimas atlaišanu, kuru 28.maijā izsludināja bijušais prezidents Valdis Zatlers, notiks 23.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas