Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Dalbiņš: pārskatot Imigrācijas likumu, zudušas bažas par nespēju kontrolēt imigrantus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Jautājums nav primāri par draudiem drošībai. Tie patiešām ir ļoti relatīvi, kaut pastāv. Tomēr šī iniciatīva visā savā būtībā dzima kā Šengenas vīzu tirgošana pret ieguldījumiem nekustamā īpašumā. Tas pārējais tika piekabināts skata pēc. Un arī tagad šis būtiskais punkts nav kvalitatīvi uzlabots. Drīzāk pasliktināts. Vislabāk nekustamā īpašuma pozīciju būtu izmest laukā pavisam. Man absolūti nav skaidrs, kam vajadzīga nekustamā īpašuma cenu stutēšana, izņemot bankas un nekustamā īpašuma tirgotājus. Mums drīzāk ir jāstrādā pie maksātnespējas likumdošanas, nevis jāstutē NĪ cenas.
K
K
Pirms komentējietpalasiet patreiz spekāesosšo likumu un redzēsiet,ka arī līdz šim bija pietiekama iespēja ārvalstniekiem šeit darboties,nodibinot SIA, tacu nebija vēlēšanās šajā valstī ieguldīt. Tiesi tāpēc,varat būt mierīgi,arī turpmāk - neskries bariem investori uz valsti ,kurā 10gadu laikā nomainās vienpadsmit valdības un pastāv tik lieli riski
Politpesimists
P
Slinkums izlasīt Dalbiņa viedokli. Tātad, arī komentāri nav jālasa. Cilvēks ar Fizkultūras institūta izglītību tik sarežģītos jautājumos NEVAR būt valsts līmeņa intelektuālis. To parādīja viņa praktiskā darbība NBS komandiera amatā. Tieši no Dalbiņa sākās un nu ir praktiski pabeigta NBS sagraušana. Vislabāk tas izdevās likvidējot obligāto dienestu. Tagad atpakaļceļa vairs nav. Dalbiņš un viņa "pēcteči" bija tikai labi valsts naudas "apguvēji" un savu cilvēku iekārtotāji amatos.
K2
K
Ja analizē imigrācijas likumu, pat neaplūkojot visus ar nacionālo drošību saistītos aspektus, tikai kopsaistē ar plāniem dramatiski paaugstināt nekustamā īpašuma nodokļus, tad kļūst skaidrs, ka šis ir veids kā valstij atņemt saviem pilsoņiem pēdējo, lai samaksātu savus parādus bankām. Un tas attieksies uz absolūti visiem slāņiem, izņemot vienīgi patiltē mītošus bezpajumtniekus. Lai aiz visiem parastajiem finansu sektora pseidogudrajiem "bla bla bla" nepazustu loģiskā doma, varam katrs sev uzdot vienkāršu jautājumu: " Kam ir izdevīgas augstas nekustamo īpašumu cenas?" 1) Tiem, kas tajos reāli dzīvo (vai īrē - dzīvokļi!) un netaisās tos pārdot (abolūts vairākums) Protams, nē! 2) Tiem, kuri gribētu tos nopirkt - arī protams nē! 3) Tiem, kas gribētu tos pārdot - nekustamo īpašumu firmas, spekulanti bankas - "jā", ar abām rokām: "jā!" Imigrācijas likums ir vajadzīgs tikai un vienīgi šai 3. kategorijai - saujiņai bagātu cilvēku - lai mēģinātu paaugstināt NĪ cenas. Tas arī viss. Un nevajag iekrist uz populistisko argumentu, ka augsts NĪ nodoklis (ko nosaka NĪ vērtība) attieksies tikai uz bagātajiem. Un te nebūs svarīgi, ka jums nepieder NĪ. Piemēram, daudzdzīvokļu īres mājas īpašniekam nebūs citas iespējas, kā ietvert to īrnieku īres maksās. Laipni lūdzam tiltapakšas pajumtē! Izvēloties, par ko es balsošu rudenī vēlēšanās, konkrēto politiķu attieksme un balsojums par šo likumu būs viens no visizšķirošākajiem faktoriem.
Ērglis
Ē
Nē, nē, un vēlreiz nē.
pret likumu
p
Ja ar so likumu Latvija parvertisies par Krievijas gubernu. Un nekustamaa ipasuma blezi Latvijaa uzvarisies.
fffff
f
Bažas paliek tās pašas, kas bija pēc pirmā lasījuma ! Tāda tukša runāšana tā ir no Dalbiņa puses, nekas vairāk!
lll
l
zemessargs pārdevies?
filozofs
f
idiotsms , imigraaciju ar emigraaciju ir jaasatur viens pret vienu , ja nee tad taada valsts kaa muuseejaa ekonomiski sabruuk , ko Juus domaajat ka aizmuks simts pamatiedziivoytaaju un iebrauks viens jaunkrievs un ekonomika zels un plauks??? kas tad te straadass un maksaas nodokļus tas viens krievs neradiis to liimeni ko 100 straadaajošie vieteejie, ... domaajiet ar galvu nevis pakaļu.... nekas cit neatliks ka uz katru jaunkrievu jaaielaiž 99 ķiinieši .
ssd
s
UZMANĪBU!!!!!!!!! Šengenas vīza uz 5 gadien par EUR 1000.
Kārlis
K
Šis jautājums būs atrisināts un gan jau būs labi.
Kaspars Gasūns
K
Jeb superprofesionālie "dalītāji" atkal izcēlās...
Kaspars Gasūns
K
Vai arī likumā ir norma, kas kontrolē arī visus tālākos pirkumus par šo naudu? ;)
Kaspars Gasūns
K
Te jau kāds cilvēks izteicās, ka piesaiste pirkuma, nevis kadastra summai ļauj nopirkt šķūni par jebkuru summu, bet naudas atlikumu pēc tam atskaitīt atpakaļ pircējam.
Zenta
Z
Beidzot viss pieslīpēts un likums gatavs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas