Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Daukšte: zagļi redakcijā ienāca pa sāndurvīm, kur nav kontroles

Zagļi, kuri ielauzušies laikraksta Neatkarīgā telpās aizvadītajā nedēļas nogalē, labi pārzinājuši ne tikai ēku izvietojumu, bet arī spējuši iekļūt telpās tā, ka nav nostrādājusi signalizācija. Pirmdien noskaidrojies, ka nelūgtie viesi ir izdemolējuši ne tikai izdevēja SIA Mediju nams un Neatkarīgās telpas, bet arī blakus esoša uzņēmuma telpas.

Arī šajās telpās it kā kaut kas meklēts, bet kriminālpolicija pagaidām neko vēl neesot apstiprinājusi un nekādu sīkāku informāciju par šo gadījumu nesniedz, portālam _Db.lv_ pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.Neatkarīgās galvenā redaktore Anita Daukšte klāsta, ka avīze veiksmīgi atsākusi ierasto darba gaitu. Svētdien ir atrisinātas tehniskās problēmas un šodien tikai papildus darbu veic apkopēji, kas tiek galā ar sasistajiem stikliem un citām izdemolētajiem priekšmetiem. Viņa uzsver, ka demolētāji redakcijas ēkā iekļuvuši pa evakuācijas izeju un pārzinājuši telpas. Pie šīm durvīm neesot elektroniskās karšu sistēmas, kas durvis atver vien šeit strādājošiem cilvēkiem. Viņa arī informē, ka telpu īpašnieki nolēmuši pastiprinātai uzraudzībai pakļaut visu kvartālu, kā arī tiek apspriesti papildus drošības pasākumi, lai neatkārtotos līdzīgi notikumi.

Policija kā galveno versiju laikraksta Neatkarīgā redakcijas izdemolēšanā min zādzību. Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, policija sākto kriminālprocesu pārkvalificējusi pēc konkrēta likuma panta. Proti, tas tiek izmeklēts pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pamatversijai, ka noziegums izdarīts mantkārīgā nolūkā, izvirzītas gan arī vairākas apakšversijas, kuras policija izmeklēšanas interesēs nenosauc. Policija sola pārbaudīt visas iespējamās personas atbilstoši šīm apakšversijām.

(precizēts A.Daukštes teiktais)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas