Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Delna: Valsts un pašvaldību uzņēmumi joprojām tiek izmantoti kā partiju barotnes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete
E
Izmaksājot tādiem RS darboņiem Ls 10000 algās, lai būtu ko finansēt partijas, vienlaikus tiek nomasāti attiecīgi soc. nodokļi un attiecīgajām personām arī pensijas tiks aprēķinātas no naudas, kas faktiski nav nopelnīta, bet izķeksēta no budžeta, lai uzbarotu kādas partijas kasi. Pēc tam "statistiķi" varēs lepoties, ka Latvijā pieaudzis pensiju "vidējais " līmenis, kā nupat Lembergs lepojās, ka Venstpilī esot pats augstākais "vidējais" pensiju līmenis. Otra iespēja partiju kasēm,protams ir caur PVN likumu no budžeta izkrāptās naudiņas, bet to jau laikam partijām neiemaksā tas, kurš ir izkrāpis, bet pa ķēdīti sadala citiem, lai nav tik uzkrītoši.
ciniķis Augustam
c
Domāt vajag brāl tālredzīgāk. Tev tak saka, ka delna ir Latvijas tautas ienaidnieki, jo cīnās nevis par taisnīgumu vai tiesiskumu, bet par ārvalstu kapitāla interesēm. Viņi saņem finansējumu no ārvalstu kapitāla un atstrādā to pilnā mērā veidojot sabiedrības viedokli. Es mazliet augstāk komentārā pamatoju savu domu - kāpēc paldies Dievam mums ir šīs barotavas jeb mūsu "dīvainā" partiju finansēšana ļauj saglabāt mums stratēģiski svarīgus un pelnošus uzņēmumus Latvijas valsts un tautas īpašumā. Tu aizdomājies kaut uz mirkli, kādus zaudējumus ik gadu cietīs Latvijas budžets, ja šīs "partijas barotavas" pavisam "taisnīgi" atdos prihvatizācijai? Delna šeit pilda fuinkciju - veidot sabiedrisko domu un īstenot ārvalstu kapitāla galveno principu - peļņu privatizēt, zaudējumus nacionalizēt. Tas ir tas, kas šeit notiek. Lai politiķi barojās, man nav žēl, bet ja atdos šo uzņēmumu peļņu prihvatizācijai kaut kādiem ārvalstniekiem, kas cels tarifus un pumpēs peļņu prom no valsts, tad gan man ir žēl. Tas nozīmē, ka šī tauta būs iedzīta pilnīgā verdzībā. Mācies domāt un saskatīt visur biznesa intereses, nekādām delnām te nekādas problēmas nerūp. Delnai rūp savu saimnieku intereses nevis Latvijas tautas un valsts intereses! Ielāgo to brāl. Un skati visu caur šo prizmu, tikai tā tu spēsi ieraudzīt patiesību.
Augusts Biezais
A
Varbūt man apkārt ir vieni vienīgi meļi, BET - dažs labs Valdes vai Padomes loceklis valsts vai pašvaldības uzņēmumā tā arī saka: esmu TUR, noteiktu summu dodu partijai, kaut kas paliek man. Kā redzu, Latvijā nekas nemainās, jo Lielai Daļai Komentētāju ir svarīgi IZ-drāzt Delnu vai XXX, nevis iedziļināties situācijā. Atceros senu... pirms gadiem... 6-8 interviju TV, kur Baiba Strautmane Latvenergo V&P dalībniekam Kehrim prasīja un neuzzināja, KO VIŅŠ dara par lielo algu. Mani izbrīna... ka joprojām LIETDERĪBAS vietā tiek meklēti Lembergi, Sorosi, Ēlertes, Sprūdži, aploksnes un visādi mēsli, kas ir absolūtā 0, salīdzinot ar pārliecību vai minimālu izpratni, kas še notiek. Piedodiet, kolēģi, ja Jums Moskačkā pa purnu iešaus narkomāns un nejauši garām ies Delnists, ZZS deputāts vai Šķēles ģimenes draugs - Jūs patiesi viņu neaicināsiet par liecinieku X apsvērumu dēļ? Tāpēc jau arī Latvijas ļaudis baidās, jo nejūt dižu atšķirību no zināmiem laikiem. Tas, ka visur runā par demokrātiju, lieliskumu, brīnišķu un izcilu attīstību, taču nenozīmē, ka tā arī ir...
ciniķis
c
Delna ir no ārvalstīm finansēta organizācija, kas Latvijā cīnās par ārvalstu kapitāla interesēm. Faktiski delna ir tautas ienaidnieki un nodevēji. Viņi cīnās par pilnīgu Latvijas izpārdošanu un nodošanu ārvalstu kapitāla rokās. Tāpēc ir cepiens par "partiju barotnēm". Paldies Dievam, šīs "barotnes" eksistē. Tikai pateicoties "barotnēm" mūsu politiķi ir ieinteresēti paturēt šos pelnošos Latvijas uzņēmumus Latvijas valsts īpašumā. Un, kamēr šie uzņēmumi ir mūsu īpašumā, tikmēr dividendes un nodokļi nāk mūsu budžetā. Jā kaut kādi daži desmiti tūkstoši gadā nonāk partiju kasēs, kamēr Valsts budžetā nonāk miljoni. Ja šos visus uzņēmumus atdot ārvalstu kapitālam, tad visa uzņēmumu peļņa nonāks nevis mūsu budžetā, bet ārvalstnieku kabatās. Pie tam ārvalstnieki nemaksās nodokļus tādā apjomā kā tagad - viņi pieprasīs un viņiem tiks piešķirtas nodokļu atlaides kā "investoriem". Tas sauksies kā "labvēlīga investīciju vides radīšana investīciju piesaistei". Realitātē tie ir gatavi uzņēmumi, nekādas investīcjas ārvalstnieki tur neguldīs. Tā lūk. Delna saņem naudu no ārvalstu kapitāla un pārstāv tā intereses. Es domāju Latvijā ir jāazliedz no ārvalstīm finansētu NVO darbība, jo tās nodarbojas ar kaitniecību un šīs valsts iedzīvotāju interesēm pretēju jeb pretvalstisku darbību.
ruksis
r
Un Ušakova saskaņieši to pašu dara Rīgā. Līdz šai dienai neviens tā īsti nezina par ko Dolgopolova mazdēls saņem Ls 700 mēnesī no Rīgas kases.
Pretigais purns
P
Gāju garām Saeimai kad ievēlēja berziņu tad šis \ķēms ar ruporu un lidmašimām un 10 krančiem aprēja deptātus un Bērzinu PRETIGI bija skatīties Un tas auns ir viens no tiem kas sludina toleranci Pretigais sorosa rokas laiža
xg
x
Un pie kuras siles peretmanis barojas ??? Pretigs purns
borcinsh
b
lai latvieshu "auditorija" man piedod, bet loti gribetos salidzinat ar "vecaka brala stavoklim" : — Вот вы там, в Москве, живете и ничего не знаете. Зарплата здесь — 2—4 тысячи. Работы нет. Воруем на полях картошку и гречиху. Всю рыбу сетями выловили. У нас большинство девчонок подались к вам в проститутки, а ребята в охранники или машины угоняют. Я сама работаю в конторе, а колхоза этого давно уже нет. Нет ни одного дома. Он только числится на бумаге, и 346 жителей — тоже на бумаге. Зато, когда нужно, они «оживают» и голосуют на выборах за кандидатов от «Единой России». Я сама расписываюсь…* — Как колхоз-то называется? — от изумления притормаживаю я. — Не важно, — изменилась в лице пассажирка. — Остановите, я лучше на автобусе доеду. ...bishkin lidzigi vai ...?
zvirbulēns
z
Jāatceļ sorosīdu iebļautie ierobežojumi ziedot, partijas būs bagātas, nebūs korupcijas, nebūs jākontrolē, visiem labi!
borcinsh
b
jau visa Latvija nevar saprast - tev hemorojs jeb soros ....???
  • 1
  • 1
Memory
M
Bez barotnēm jau ''demokrātija'' nefunkcionēt....
Dainis Grabovskis - TK brīvais sara
D
Jā, tikai faktu konstatācija, nav piedāvāts pilnīgi nekāds risinājums. :(
Dainis Grabovskis - TK brīvais sara
D
Kā jau vienmēr, runājam tikai un vienīgi runāšanas pēc. :(
  • 1
  • 0
Memory
M
Loģiski - tā tam jābūt, jo sistēmas pamatus jau neies aiztikt.....
  • 0
  • 0
Dainis Grabovskis - TK brīvais sara
D
Un kādu tad risinājumu piedāvā Kristaps Petermanis?
Dainis Grabovskis - TK brīvais sara
D
Latvijā vēl joprojām nav atrisināta situācija, kad dažādi valsts un pašvaldību uzņēmumi, kā arī dažādas politisko partiju institūcijas tiek izmantotas par politisko partiju barotnēm, sacīja sabiedrības par atklātību "Delna" direktors Kristaps Petermanis. Vai tad šo situāciju kāds ir risinājis?
Kanādas latvietis
K
Kanādā partiju sistēma netiek attiecināta uz pilsētu (pašvaldību) vēlēšanām. Visi kandidāti ir neatkarīgi no partijām, Viņi piedāvā savu kandidātūru kā individuāli cilvēki. Vēlētāji taisa savu izvēli balstoties uz kandidātu veikto publikas labā, kā arī uz viņu solījumiem. Šāda sistēma darbojās daudz labāk. Domnieki var koncentrēties uz savu darbu, nevis uz mantas dalīšanu.
Dainis Grabovskis - TK brīvais sara
D
Atjaunojiet Latvijā 1922 gada vēlēšanu likumu un šī nepieciešamība pēc partijām un to subsidēšana izzudīs.
  • 1
  • 0
Taisnība
T
Lai Delna pamēģina izdzīvot no savu penšu biedru naudām. Partijās vieni vienīgi pensionāri, kad foto paskatās. Abet, partijas taču kā tādas vajag, pēc Delnas viedokļa, lai būtu demokrātija. Neviena organizācija bez naudas pastāvēt nevar, to nu Delnai gan vajadzētu zināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas