Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Saskaņietis Urbanovičs (attēlā) norādīja, ka viņa vadītās frakcijas deputāti balsojumā nepiedalījās, jo dokumentā neesot pat bijis norādīts deputāta vārds

Deputāti, kas nebalsoja par atļauju aizturēt Kaimiņu, to skaidro ar neprecīzu jautājuma formulējumu

Par piekrišanu parlamentārieša Artusa Kaimiņa (KPV LV) aizturēšanai nebalsojušie deputāti savu rīcību skaidro ar nepietiekamu informāciju un neprecīzu jautājuma formulējumu Saeimas sēdē.

Saeima trešdien atbalstīja lēmumu par piekrišanu aizturēšanai un arī kratīšanai pie Kaimiņa. Par šādu lēmumu balsoja 59 deputāti, bet vēl 17 parlamentārieši balsojumā nepiedalījās. Vairākums nebalsojušo deputātu pārstāv Saskaņu, tāpat balsojumā nepiedalījās Valdis Skujiņš (ZZS), Romāns Mežeckis, kā arī Ringolds Balodis (NA).

Saskaņas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA pauda, ka deputāti nepiedalījās balsojumā, jo Saeimas sēdē bija piedāvāts "balsot par anonīmu dokumentu", proti, tajā nebija norādīts deputāta vārds. Urbanovičs uzskata, ka tas ir "brāķis" no Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) puses, jo viņa parlamenta sēdē piedāvājusi balsot par šādu dokumentu. "Kāpēc ir jāuzmin vai jānojauš, par ko ir runa? Tā ir apkaunojoša vieglprātība," uzskata Urbanovičs.

Savukārt deputāts Skujiņš norādīja, ka balsojumā nepiedalījās, jo tajā brīdī nebija informēts, par ko Kaimiņu paredzēts aizturēt. Tāpat parlamentārietis šādā veidā esot izrādījis "mākslinieku solidaritāti".

Deputāts Balodis norādīja, ka, apzinoties, kāds būs rezultāts, balsojumā nepiedalījies nostalģijas dēļ, kā arī šādi izrādījis cieņu kolēģim, "ar kuru agrāk kopā plecu pie pleca cīnījāmies opozīcijas runās". Politiķis teica, ka nav informēts par Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē spriesto, reizē izsakoties, ka pamatojums atļaujai aizturēt Kaimiņu acīmredzot bijis pamatots.

Kā ziņots, lieta pret Kaimiņu ir saistīta ar iespējamu partijas nelikumīgu finansēšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šajā kriminālprocesā aizturējis kopumā trīs personas - Kaimiņu, partijas KPV LV valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
lūdzu paskaidrojumus no bijušajiem deputātiem, kas savulaik nebalsoja par šlesera mājas kratīšanu un aizturēšanu. un vispār - ja bijis jābalso par anonīmu papīru, tad tas, manuprāt, vispār ir pretrunā ar tiesiskas valsts principiem. lemj un soda konkrētus cilvēkus par konkrētiem pārkāpumiem.
atrunas
a
Ja esi rīkojies nelietīgi, tēlo muļķi. ''Sabojātie telefoni'' ir bērnu spēlīte un, kurš bērnībā nav paspējis, tas ir nokavējis.
no ES
n
Vispar riebigi: fabricet kriminallietas! Kauns gen. prokuroram un prezidentam! Kadreiz par to bus jaatbild pec ES Likumiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas