Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Deputāti pretēji FM iebildumiem plāno neaplikt ar nodokli ziedojumus izglītībai un medicīnai

Naudas ziedojumus un dāvanas, ar kuriem privātpersona vēlas palīdzēt citai personai iegūt izglītību vai apmaksāt ārstēšanās izdevumus, paredzēts neaplikt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Šādus grozījumus likumā «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli» otrdien konceptuāli atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Piedāvātās izmaiņas likumā nosaka, ka ar nodokli neapliks visus izdevumus par augstākās izglītības un profesionālās izglītības iegūšanu valsts akreditētās Latvijas izglītības iestādēs, kā arī Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Ekonomikas zonas valstu mācību iestādēs.

Ar nodokli plānots neaplikt arī ziedojumus, kas paredzēti valsts akreditētās izglītības programmas apgūšanai un nepieciešamo iemaņu apgūšanai, uzlabošanai un papildināšanai un profesionālās sagatavotības līmeņa paaugstināšanai.

Tāpat likumprojekts paredz ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neaplikt dāvinājumu, ar kuru plānots segt izdevumus par medicīnas un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, izņemot kosmētiskās operācijas, informē Saeimas preses centrs.

Patlaban par šādiem ziedojumiem un dāvinājumiem ir jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis 26% apmērā.

Iebildumus likuma grozījumiem pauda Finanšu ministrijas Nodokļu politikas departamenta direktore Daina Robežniece, norādot, ka pašreizējais dāvinājumu slieksnis 1000 latu apmērā gadā, ko neapliek ar nodokli, šajos ekonomiskajos apstākļos ir pietiekams, lai segtu mācību izdevumus.

Tāpat viņa uzsvēra, ka iedzīvotājiem ir iespēja izdevumus par izglītību un medicīnas pakalpojumiem iekļaut fiziskās personas attaisnotajos izdevumos, tādējādi par šiem izdevumiem var samazināt ar nodokli apliekamo ienākumu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vienojās grozījumus likumā izskatīšanai Saeimā virzīt kā steidzamus un galīgajā lasījumā skatīt 13.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas