Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Diena.lv jautā: kur meklējat informāciju par kandidātiem vēlēšanās?

Līdz pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām 6.jūnijā atlicis nedaudz vairāk par nedēļu. Izejot cauri Vecrīgai, Diena.lv saņem virkni materiālu – bukletus, avīzes, partiju programmas. Rīgas centrā uzslietas partiju teltis, ielās brīvprātīgie dala bukletus. Aģitācija jāpārtrauc dienu pirms vēlēšanām.

Pilsētas centrā sastopam Jaunā laika, Tautas partijas, LPP/LC, Rīcības partijas aktīvistus. JL un LPP/LC mudina izlasīt, ko katra partija piedāvā, izvērtēt visas partijas un izšķirties, kam nodot savu balsi. Kamēr runājamies ar JL aktīvistiem, krastmalas virzienā ar karogiem rokās aizsoļo Rīcības partija.

Diena.lv novēroja, ka teltīs partiju aktīvisti vēlētājus vilina, piedāvājot ne tikai informatīvus materiālus, bet arī dažādas lietas ar partiju simboliem – pildspalvas, konfektes, uzlīmes.

Partiju aktivitātēs iesaistījušies virkne brīvprātīgo. Jaunieši stāsta, ka bukleti tiek dalīti vietās, kur ir vairāk cilvēku, piemēram, Esplanādē, Mežaparkā, pie stacijas, pie Makdonalda Vecrīgā un citviet pilsētā.

Attālāk no teltīm satiktās skolnieces pastāsta, ka palīdz skolotājai dalīt bukletus. Skolotāja partijas teltī vēlāk skaidro, ka meitenes ieraudzījušas, ka viņa ir teltī un vēlējušās palīdzēt. Pie teltīm uz ekrāniem demonstrē politiskās reklāmas, kandidāti izklāsta savas vīzijas. Turpat blakus tiek kaltas partijas monētas.

Izejot cauri centram, Diena.lv ieguva dažādus bukletus, avīzes un citus informatīvos materiālus, kuru izskatīšana prasīs laiku. Vēlēšanas notiks 6.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

APTAUJA IELĀS

Kur meklējat informāciju par kandidātiem vēlēšanās, kā vērtējat aģitāciju?

Toms Černis, strādā celtniecībā

Materiāli, ko partijas dala, ir vajadzīgi. Tā var uzzināt par partijām, taču liela izmēra politiskās reklāmas ir tikai naudas izšķiešana. Tas dārgi maksā. Partiju aktivitātes ielās neietekmēs to, par ko balsošu. 

Rudīte Moļņika, strādā poliklīnikā

Pirmkārt, valdībai jārāda piemērs iedzīvotājiem taupības ziņā. Bez citiem materiāliem varētu iztikt.

Aigars Jakovļevs, strādā reklāmas nozarē

Informāciju par politiku parasti uzzinu internetā. Ir cilvēku kategorija, kurai ir aktuāli runāties ar deputātiem, uzdot tiem interesējošus jautājumus. Viņiem ir arī svarīgi, lai mājās būtu kāds buklets ko izlasīt.

Agnese Balode, auklīte

Esmu teltis redzējusi, bet vienmēr gadījies, ka paeju tām garām. Parasti jau informāciju var izlasīt internetā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas