Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Dienvidsudānas valdības ministru nošauj šoferis

Āfrikas jaunākās neatkarīgās valsts Dienvidsudānas valdības lauku attīstības ministrs trešdien tika nošauts savas ministrijas telpās, paziņoja valsts armija.

"Lauku attīstības un sadarbības ministru nogalināja ministrijā strādājošs šoferis. Viņš nošāva arī pie ministrijas durvīm stāvošo sargu un tad nošāvās pats," paziņoja Dienvidsudānas armijas pārstāvis Filips Aguers.

Nogalinātais ministrs Džimijs Lemi agrāk bija Sudānas ziemeļos valdošās Nacionālās kongresa partijas biedrs, bet pirms pērn aprīlī notikušajām vēlēšanām pievienojās dienvidos valdošajai Sudānas Tautas atbrīvošanās kustībai.

Notikuma vietā bija sapulcējušies vairāki simti cilvēku, kas stāstīja, ka uzbrucējs no ministrijai piederošas mašīnas paņēmis ieroci un ieskrējis ēkā, kur atskanējuši trīs līdz pieci šāvieni. Vairāki liecinieki gan neapstiprināja armijas pārstāvja teikto, ka uzbrucējs izdarījis pašnāvību, paskaidrojot, ka redzējuši, kā viņu aiztur, vai redzējuši, ka viņš bēg.

Pirmdien tika apstiprināti referenduma par Dienvidsudānas neatkarību oficiālie rezultāti. Atdalīšanos no Sudānas atbalstīja 98,83% iedzīvotāju. 9.jūlijā Dienvidsudāna kļūs par jaunāko neatkarīgo valsti pasaulē.

Vairākus gadu desmitus Sudānā notika pilsoņu karš, bet pirms sešiem gadiem tika noslēgts miera līgums, lai gan vēl joprojām laiku pa laikam Sudānas ziemeļu un dienvidu iedzīvotāju starpā izceļas nemieri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas