Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dombrovskim esot konkrētas idejas tukšajiem ministru krēsliem; sasauc koalīcijas sēdi

Premjeram Valdim Dombrovskim (JL) esot konkrētas idejas par kandidātiem tukšajām ministru vietām valdībā, taču viņš pagaidām atturas tās atklāt. Brīvas pēc Tautas partijas (TP) aiziešanas no valdības būs veselības, reģionālo lietu, tieslietu, kultūras un ārlietu ministru vietas, tiesa, ir izskanējis priekšlikums likvidēt Reģionālo lietu ministriju, kā arī apvienot Veselības ministriju ar Labklājības ministriju.

Intervijā _Latvijas Radio 4_ valdības vadītājs atzina, ka viņam ir konkrētas ministru kandidātu idejas, taču tās vispirms jāapspriež koalīcijā, jāpaskatās uz iespējamām reakcijām un jāpajautā pašiem kandidātiem, teica valdības vadītājs. Tas būšot nākamo dienu jautājums. Ja izdosies paplašināt koalīciju, tad ministri tiks virzīti no paplašinātās koalīcijas, pārējos gadījumos būs jāvirza ministri, kurus būs gatavs atbalstīt parlamenta vairākums, teica V.Dombrovskis.Viņš arī norādīja, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija savulaik tika veidota mākslīgi, lai īstenot novadu reformu, un var uzskatīt, ka galvenais mērķis jau ir izpildīts. Šīs ministrijas funkcijas varētu sadalīt pa citām ministrijām. Savukārt pret Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas apvienošanu diezgan negatīvi reaģējuši nozares pārstāvji, tomēr arī tas tiks apspriests koalīcijā.

Ceturtdien plkst.15 pēc premjera iniciatīvas sasaukta koalīcijas ārkārtas sēde, informēja Ministru kabinetā. Tajā, pēc premjera teiktā, tiks runāts par ministru vietām. V.Dombrovskis nedomā, ka ar kandidātu izvirzīšanu radīsies problēmas, tāpat, pēc viņa teiktā, par to neesot arī domstarpību esošajā koalīcijā. Tiesa, eksperti norādījuši uz dažām "pikantām" niansēm, piemēram, Sabiedrība citai politika piedāvājusi Arti Pabriku kā iespējamo nākamo ārlietu ministru, taču Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa norādījusi, ka viņš nav vienīgais kandidāts.

V.Dombrovskis intervijā teica, ka tiks meklēti jauni partneri, jau runāts ar LPP/LC par iesaistīšanos valdībā, tāpat tiks runāts ar citām opozīcijas partijām par atbalstu valdībai jautājumos, kas skar finanšu stabilitāti. Tā varot palikt arī mazākumvaldība, galvenais, lai būtiskākajos jautājumos būtu vairākums.

Par sadarbību ar Saskaņas centru (SC) viņš teica, ka notiks pārrunas par iespējamām sadarbības formām. Kādas tās būs, vēl tikšot apspriests koalīcijā.

Viņš atzina, ka jautājumu izskatīšana Saeimā varētu palēnināties, savukārt valdībā – paātrināties, jo vairs nebūs iekšējās opozīcijas. Viņš gan arī norādīja, ka lielākais risks mazākmuvaldībai un valsts finanšu stabilitātei ir tas, ka var tikt bīdīti dažādi populistiski projekti. Tas radīs problēmas budžetā, kā rezultātā atjaunosies nestabilitāte finanšu tirgos un aizkavēsies ekonomikas atgūšanās, brīdināja V.Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas